avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca?

Tocmai mi-am deschis un PFA. Nu am lucrat niciodata deci nu am inca carte de munca.
Unde trebuie sa imi fac? Ce acte sunt necesare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:38, 28 Septembrie 2009
Ca persoana fizica autorizata nu veti detine carnet de munca.
Pentru plata contributiei la pensie si sanatate veti face contrate cu casele respective si veti plati contributiile in baza acestor contracte. Veti plati atat contributia pe care o datoreaza angajatorul cat si cea care este aferenta salaritului.
In ceea ce priveste demersurile pe care le aveti de facut informatiile le veti primi de la Casa de sanatate si cea de pensie.
1. Mergeti la Casa de Pensii si la Casa de Sanatate cu actul de identitate si va faceti contractele respective, cu fiecare in parte.
2. La Pensii veti plati lunar 31,3% pentru suma lunara asigurata (cat doriti dvs.) iar la Sanatate 10,7% din suma asigurata.
Puteti face si pentru somaj -Contract de asigurare cu AJOFM
Aceste contracte sunt optionale!
Daca doriti, puteti plati doar impozitul pe venit.
adelaida_07 a scris:

Ca persoana fizica autorizata nu veti detine carnet de munca.


Deci nu pot sa lucrez ca PFA cu carte de munca?

Alte discuții în legătură

Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Pensie privata - pensie de stat bogdan76vlad bogdan76vlad Am 37 ani si incepand cu varsta de 32 ani am fost obligat sa fac o pensie privata. De mai poate trece de la pensia privata doar la cea de stat ( toti banii sa ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)