avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare apartament mama bolnava Alzheimer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare apartament mama bolnava Alzheimer

Buna ziua,
Mama mea este bolnava de Alzheimer si Schizofrenie Paranoida(cu acte in regula, ca sa zic asa, in sensul ca este diagnostica oficial cu aceste boli). Este pensionata pe caz de boala si este incadrata cu handicap de gradul II. Noi efectiv nu ne mai permitem sa avem grija de ea si doream sa vindem apartamentul pe care il detine (este doar ea proprietara, in urma succesiunii dupa moartea tatalui nostru in 1996 noi cedandu-i drepturile) ca sa o putem duce la un azil decent unde sa fie bine ingrijita. Cand am intrebat notarul cum se procedeaza mi-a spus doar ca persoanele bolnave mintal nu pot face vanzari. Ma poate ajuta cineva cu explicatiile legale a pasilor ce trebuiesc facuti? Nu pot sa cred ca noi nu putem vinde apartamentul acesta ca sa-i oferim un loc unde sa poata fi ingrijita civilizat. Aceste aziluri sunt foarte scumpe, iar noi suntem departe de a avea acesti bani. Efectiv nu stiu ce sa mai fac....practic o luam si noi razna cu atatea probleme. Multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea sa-mi raspunda.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
anelisagreeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: miluma , utilizator 17:55, 21 Octombrie 2011
@anelisagreeb
Cred ca ati deschis mai multe topicuri cu acelasi subiect.
Puneti-o pe mama sub interdictie, procedura e judiciara ( cererea se adreseaza judecatoriei), luati legatura cu un avocat.
Am deschis mai multe topicuri, dar nu pe aceeasi tema. Intre timp am aflat procedura, care este cea spusa de dvs., si am demarat actiunile. Merge foarte greu, drumul este anevoios. Se poate foarte bine si fara avocat, procedura in sine este simpla, dar dureaza termenele foarte mult. Problema nu este insa de la Judecatorie. Acolo intr-un final a iesit decizia. Problema este de la Autoritatea Tutelara, care ne baga pe toti in aceeasi oala si, desi aducem dovezi clare si le aratam ca mama noastra sta deja intr-un camin particular specializat pe boala ei, care costa o gramada de bani, ancheta lor se intinde pe un aberant drum lung. In fine, Miluma.....inarmeaza-te cu multa rabdare, mergi la Judecatoria de care apartii si obtine toate informatiile. Oricum asta-i partea simpla. Dupa ce ti-a iesit decizia finala, trebuie sa mergi la Autoritatea Tutelara sa te declari tutorele mamei tale, apoi sa instiintezi aceasta autoritate ca vrei sa vinzi apartamentul mamei. Ei vor deschide ancheta, in care tu trebuie sa demonstrezi de ce vrei sa vinzi apartamentul. Succes mare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
anelisagreeb, utilizator
Da, singura cale legala, interdictia judecatoreasca si apoi puteti instraina apartamentul.
multumesc mult , multa sanatate va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre curator ghineavalentin ghineavalentin Suntem doi frati, mama are un apartament trei camere dar este bolnava psihic, Tatal decedat. Concubina fratelui meu a de venit curator fara ca eu sa stiu. A ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna seara, am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare: - parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare, fratele meu care sta cu mama mea dar nu are adresa ... Mantescu Mantescu Am o întrebare fratele meu care sta cu mama mea dar nu are adresa la domiciliul ei poate și eu nu pot. Având adresa la domiciliul soțului. Țin sa ... (vezi toată discuția)