avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Mod calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Mod calcul concediu medical

Buna ziua!
Ma puteti ajuta va rog sa calculez concediul medical pe care ar trebui sa il primesc aferent lunii ianuarie anul curent?
Salariul brut il am de 1746 constant de 1 an de zile, in luna noiembrie si decembie am fost in somaj tehnic, am primit 75% din brut dar contributiile au fost platite de catre stat la salariul minim conform Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2010. In luna ianuarie in intervalul 11-26 am avut concediu medcal cu cod de indemnizatie 100% si pana pe 31 ianuarie cu cod de 75% in continuare.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 08:59, 11 Februarie 2011
Somajul tehnic suspenda contractul de munca si ca atare nu intra in baza de calcul a concediului medical. Conform OUG 158/2005 stagiu de cotizare il constituie ultimele 6 luni lucrate din ultimele 12 luni, deci baza de calcul o reprezinta veniturile salariale anterioare intrarii in perioada de somaj tehnic.
Gresit. In perioada in care un salariat a fost in CM, se ia in calcul salariul minim pe economie. Pentru lunile nov si dec se ia in calcul 600 lei/luna.
boerica a scris:

Gresit. In perioada in care un salariat a fost in CM, se ia in calcul salariul minim pe economie. Pentru lunile nov si dec se ia in calcul 600 lei/luna.


Puteti posta o baza legala?
OUG 158/2005 nu asimileaza stagiului de cotizare perioada in care contractul de munca este suspendat ca urmare a somajului tehnic. Este adevarat ca OUG 4/2010 face referire la calitatea de asigurat la nivelul salariului minim garantat in plata, dar eu l-a aplica doar in cazul in care imi sunt afectate cele 6 luni din ultimele 12 luni.
OUG 4/2010
Art. 1 alin 8
(8) Pentru stabilirea si calculul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile ulterioare, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, în
vigoare în perioada prevazuta la alin. (1). În situatia în care stagiul de cotizare realizat potrivit alin. (3) este corespunzator unei fractiuni de luna, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, în vigoare în perioada respectiva, corespunzator fractiunii de luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in cazul in care angajata a afost in somaj tehnic 3 luni. Ruxandra Urzica Ruxandra Urzica Indemnizatia de crestere copil este de 85% din veniturile nete pe ultimele 12 luni. Cum se procedeaza in cazul in care angajata a fost in somaj tehnic 3 luni. ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic adimicu adimicu Buna ziua, Perioada de somaj tehnic se considera vechime in munca? Ce altceva implica somajul tehnic? Va multumesc foarte mult (vezi toată discuția)
Somajul tehnic afecteaza intrarea in concediul prenatal sau la acordarea indemnizatiei de crestere copil de pana la 2 ani? crisn crisn mai am o saptamana si putin si pot intra in prenatal , vreau sa stiu dc societatea are dreptul de a ma baga in somaj tehnic si dc da,dupa acea saptamana pot ... (vezi toată discuția)