avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie - amenzi pe mijloacele ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie - amenzi pe mijloacele de transport in comun

Circuland pe un mijloc de transport din Timisoara, intr-o zi am prins control, fiind aglomerat nu a ajuns sa-mi ceara biletul... eu coborand si continuandu-mi linistit drumul. Dupa vreo cativa metri observ ca ma trage cineva insistent de maneca :)) era controlorul; ii spun ca nu are voie sa puna mana pe mine si sa ma lase in pace. Apoi apare si un comunitar care ma bruscheaza si mai tare spunandu-mi ca are pistol si spray paralizant si ca ma retine 24 de ore, m-a busit instantaneu rasul. M-au dus in fata altui comunitar care chiar a vorbit frumos, m-a intrebat de bilet si buletin, le-am aratat portofelul electronic si buletinul, mi-a spus ca nu au cum sa verifice portofelul decat in alt tramvai. l-am rugat politicos sa se grabeasca cu buletinul pt ca sunt grabit. Mi-a notat datele intr-un carnetel si mi-a spus ca sunt liber sa plec. M-am trezit cu 2 procese verbale la adresa de domiciliu (fiind in alt judet, nu in cel in care s-a savarsit fapta) unul de 500 ron pt ca as fi circulat fara bilet si altul de 100 ron ca nu m-as fi legitimat. Intrebari: cum ma pot constrange sa platesc PV eu fiind din alt judet? e un abuz ce au facut ei? nu e logic ca nu aveau cum sa-mi trimita acasa pv daca nu ma legitimam? din moment ce am fost de fata, de ce mi-au dat in lipsa? ce e de facut? mentionez ca nu am martori.
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 14:12, 21 Martie 2011
Amenzile vor fi executate prin Sectia Financiara din localitatea dvs,iar in cazul neplatii acestora se va trece la executarea silita pe bunurile mobile si imobile,pe salariul dvs.
Pe de alta parte daca veti avea nevoie de vreun serviciu din partea organelor financiare locale,aceste vor conditiona efectuarea lui de plata celor doua amenzi pentru care ati devenit debitor.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Este perfect normala asa-zisa "urmarire" a dumneavoastra de catre controlor, nu e un abuz, am extras aici o parte din atributiile unui controlor de bilete:
"legitimarea calatorilor clandestine si amendarea acestora la nevoie apelandu-se la organele de politie, deplasarea facandu-se pana la cel mult capatul de linie, respective pana la cel mai apropiat organ de politie";

Daca nu ati fi avut nici un fel de act de identitate, v-ar fi insotit frumos pana la prima sectie de politie si acolo, in mod sigur s-ar fi procedat la identificarea dumneavoastra.
Puteti contesta procesul-verbal de contraventie in termenul legal, asta ar fi cel mai recomandat.
Executarea silita se face de catre primaria in a carei raza teritoriala sunteti domiciliat.
eu nu cred ca este normal.... nu are cum sa te traga de maneca un cotrolor pe strada pe motiv ca te.a vazut el in tranvai mai devreme.. mi se pare o aberatie.. cu atat mai mare este abuzul cu cat ti.au facut PV pt ca nu te.ai legitimat.. dar de unde aveau datele deca nu le dadeai CI.. astia idioti ?
Depune contestatie si daca vrei sa te ti de capu lor depune si o plangere .. consulta un avocat inainte ca sa iti usureze munca.. cum ti.au dat ei tie batai de cap, dale si tu lor.
ionut12345 a scris:

eu nu cred ca este normal.... nu are cum sa te traga de maneca un cotrolor pe strada pe motiv ca te.a vazut el in tranvai mai devreme.. mi se pare o aberatie.. cu atat mai mare este abuzul cu cat ti.au facut PV pt ca nu te.ai legitimat.. dar de unde aveau datele deca nu le dadeai CI.. astia idioti ?
Depune contestatie si daca vrei sa te ti de capu lor depune si o plangere .. consulta un avocat inainte ca sa iti usureze munca.. cum ti.au dat ei tie batai de cap, dale si tu lor.



Politistii sau jandarmii sunt chemati in ajutor,tocmai cand exista refuz de legitimare,iar in aceste situatii acestia aplica prevederile legii,pentru ca venirea lor a existat respectivul refuz.
Nu sunt de acord cu alt aspect,cel al comportarii abuzive a acestora indivizi cat muntele care sunt insolenti si au comportare jignitoare,care merg pana la aplicarea fortei proprii pentru a forta diferitele persoane sa accepte sa fie controlate.
Am vazut personal,doamne obligate sa ii lase sa le umble inposete,elevi sau studenti mai slabi din punct de vedere fizic,cautati in buzunare.
Am vazut ca politia transporturi nu ii are in vedere la luat spaga,ca nu participa efectiv la controale
.
Pai politistii insoteau controlorii, abuzul mi se pare ca din moment ce m-am legitimat au emis un proces verbal ca nu m-as fi legitimat pentru a acoperi greseala de a ma lasa sa plec si nu mi-au emis procesul verbal pe loc (acesta fiind nul de drept din moment ce am fost lipsit de dreptul de a avea obiectii). Si faptul ca nu controlor trage de tine, in opinia mea este chiar infractiune, asa CL al sectorului 5 (sa zicem) emite o HCL prin care il numeste pe Popescu Ion responsabil cu prinderea hotilor de masini de pe raza sectorului. Popescu ion incepe sa-i prinda dar probabil va ajunge sa fie trimis in judecata pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Eu cel putin cred ca nu mai conteaza daca am avut bilet sau nu din moment ce ei nu au respectat HG 2/2001 si am fost lipsit de dreptul de a avea obiectii. In momentul de fata ar putea sa-mi tot trimita in fiecare saptamana cate 2 procese verbale acasa ca nu m-am legitimat si ca as fi calatorit fara bilet. Pe mine ma ingrijora faptul ca am fost singur si in momentul asta nu am niciun martor... dar era o statie de taxi langa si sunt sigur ca o sa gasesc un taximetrist care a vazut incidentul. Faptul ca nu stiu sa se poarte nu cred ca o sa reusesc sa-l schimb eu in vreun fel, vinovat pentru asta e cel care i-a angajat si nu i-a scolit destul. Dureros e ca legiuitorul le-a sporit atributiile... acum pot sa dea si amenzi de circulatie. O sa fie jale!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Rebbelul, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Abuz politia comunitara in autobuz ratb mastero mastero Buna ziua, Astazi in drum spre servici, (undeva intr-o comuna din jud. Ilfov), odata ce am urcat intr-un autobuz (linie pre-oraseneasca), un politist ... (vezi toată discuția)