avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vot multiplu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vot multiplu

Buna ,daca solicit aplicarea unei amenzi in locul pedepsei cu inchisoarea risc sa devin penibil sau ati mai intinlit cazuri in care a fost posibil.
Cel mai recent răspuns: page , utilizator 19:54, 10 Februarie 2011
In aceasta situatie nu puteti solicita aplicarea unei amenzi penale pentru ca nu exista pedeapsa alternativa a amenzii, insa puteti solicita aplicarea unei pedepse cu aplicarea art.81 c.pen. -suspendarea conditionata a executarii pedepsei, retinerea circumstantelor atenuante prev de art 74-76 c.pen.( lipsa antecedentelor penale, pozitia de recunoastere a faptei) si orientarea unei pedepse sub minimul special al pedepsei, cu motivarea ca scopul educativ- preventiv al pedepsei poate fi atins si fara privarea de libertate.
page a scris:

Nu au antecedente penale:luck:

Puteti incerca.
Si eu am obtinut o pedeapsa cu amenda administrativa pentru o persoana aflata in stare de recidiva dupa parerea parchetului pentru consum de droguri de mare risc...
Multumesc,este o opinie corecta:luck:
Multumesc ,Claudiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Condamnare? tayson tayson complicitate la furt calificat.fara cazier,fara antecedente,abia pasit pragul majoratului.care este potrivit codului penal,pedeapsa minima-maxima?se poate ... (vezi toată discuția)
Evaluare antidrog Mental26 Mental26 Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu evaluare si raportul de evaluare ANTIDROG. In julie 2018 am fost prinsi cu niste prieteni cu 3 joinuturi de ... (vezi toată discuția)