avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului la data stabilita in contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului la data stabilita in contract

Sunt angajata la o asociatie din data de 07.01.2011 si lucrez pe un proiect european.In contractul de munca este stipulat faptul ca plata salariului se face in data de 10 a fiecarei luni. Este data de 10 si nu au virat banii. ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: cornelia alina , utilizator 22:43, 10 Februarie 2011
Depuneti plangere scrisa la ITM.
Buna seara
Codul muncii
Plata salariului
Art. 161. - (1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar, in cazul in care aceasta modalitate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 160, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Rabdare.Se mai intampla sa inatarzie intrarea banilor in cont. Mai incercati maine.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
VA MULTUMESC FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este reglementarea legala avans din salarii ionuca ionuca Buna ziua, Care este reglementare legala privind acordarea avansului din salariu. In Codul muncii nu am gasit raspunsul la aceste intrebari: Care este ... (vezi toată discuția)
Articol din codul muncii care obliga angajatorul sa plateasca salariul angajatului Costina_eu Costina_eu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista in Codul Muncii un articol care sa oblige angajatorul sa achite restantele catre angajat. Precizez ca desi am ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor dupa demisie 1amalia 1amalia Pana la data de 04.04.2011 am activat la o societate comerciala.La acea data mi-am depus demisia - care a fost aprobata- fara perioada de preaviz..In data de ... (vezi toată discuția)