gabriel z a scris:
in contractul de c/v al apartamentului, banuiesc ca sunt trecuti titularii ambii parinti.
dupa decesul tatlui dvs, atat mama cat si dvs sunteti de drept mostenitori rezervatari,prin efectul legii.
cotele care va revin in acest moment sunt urmatoarele:
-3/4 mama dvs
-1/4 dvs
in cazul in care nu va intereseaza sa fiti intabulata si dvs cu 1/4 din apartament si fiind relatiile excelente(cum am dedus) cu mama dvs, nu vad rostul sa deschideti succesiunea.
ar fi niste costuri destul de inutile raportat la acest moment.
Atentie !!!! Parintii erau divortati la momentul decesului !! Copilul e unicul mostenitor !
Daca nu ar fi fost divortati la momentul decesului, cotele ar fi fost oricum invers : 3/4 copilul si 1/4 sotia+ celelalte drepturi.
Parerea mea este similara...cheltuiaiala e destul de mare la notariat, nu cred ca merita momentan.
Termenul de 6 luni la care se refera notarul este cel de ACCEPTARE A MOSTENIRII, nu de dezbatere a succesiunii. Practic in acel termen fie trebuia sa va duceti la notar sa faceti un act unilateral de acceptare expresa, fie tacit ati acceptat altfel. Daca ati locuit in apartament asta valoreaza acceptare. Oricum atata vreme cat nimeni nu va contesta calitatea de mostenitor, lucrurile astea nu prezinta relevanta decat teoretica.