avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie marijuana

Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de catre Politie impreuna cu un prieten,mentionez ca el nu detinea nimic asupra lui.Am fost dusi imediat la sectie,unde am dat declaratie,in care am mentionat faptul ca substanta interzisa era pt consum propriu,ceea ce este foarte adevarat.Dupa toate astea a venit un domn din partea DCCO,cu care am dat declaria finala.A ramas sa fiu sunat pe nr de mobil in aproxativ 3 luni,pentru a ma prezenta la Parchet.La sfarsit mi s -au facut poze si am fost amprentat.Va rog ss
mi spuneti ce ar trebuii sa fac,este necesar un avocat?Mentionez faptul ca parintii nu cunosc aceasta situatie..
Incidente aici sunt dispozitiile art 312 Cod penal, articol ce incrimineaza detinerea fara drept de produse sau substante toxice. Sanctiunea este inchisoare de la 3 la 15 ani.
Parintii sunt(sau cel putin ar trebui sa fie) cei mai buni prieteni...fii sincer cu ei si lasa-i pe dansii sa decida pt tine ce e de facut.
Adica este posibil ca atunci cand voi fi chemat la Parchet sa fiu judecat si eventual inchis???:|
In primul rand ia-ti un avocat si o sa iti spun si de ce.
Canabisul este un drog de risc, dar nu de mare risc, faptul ca ai avut 1,5 grame e spre avantajul tau, daca pot spune asa, deoarece este o cantitate mica.
Cunosc cazuri in care doua persoane au fost prinse cu 8 grame pt consum propriu si marfa a fost numai confiscata scapand cu un avertisment, voi se pare ca nu ati avut parte de niste politisti prea indulgenti.
Acum revenind la avocat, trebuie sa iti iei unul pt a putea scapa cu pedeapsa cea mai usoara si anume cu o amenda, iar aceasta va fi treaba avocatului.
Cat despre parinti, daca ei te intretin e necesar sa afle deoarece ei vor plati avocatul. Esti minor?

P.S: stai linistit, nu va fi nimeni inchis, nu da statul bani pt un detinut care avea 1,5 grame de canabis :)).
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
Nu sunt minor,voi face in vara varsta de 22 de ani.In primul rand va multumesc pt raspuns,ma simt usurat intr o mica masura.As dorii sa va intreb care ar fi costurile pe care ar trebuii sa le suport pentru a platii un avocat si toate cele necesare pentru a incheia acest subiect care ma face sa ma simt ca ultimul om.Cand anume ar trebuii sa iau legatura cu avocat?readuc in vedere faptul ca mi s a spus ca voi fi sunat in circa 3 luni.Inca o intrebare:credeti va mi se v a face dosar penal...cazier?Va multumesc
Cazier o sa ai numai in cazul in care vei primi o amenda penala deci nu administrativa, sau daca se va aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Despre costuri nu iti pot spune nimic, fiecare avocat isi stabileste onorariul. Poti lua legatura oricand cu un avocat, important este sa te prezinti cu el peste tot.
Oricum este posibil sa dureze destul de mult situatia aceasta deoarece totul se misca foarte incet.

Alte discuții în legătură

Posesie canabis. cristi-ibrahim cristi-ibrahim Un individ a fost prins cu o cantitate de 0.3 grame de canabis asupra sa(cantiate mentionata si in declaratie).A fost dus la sectie impreuna cu prietenul X cu ... (vezi toată discuția)
Prinsi cu marijuana robert8999 robert8999 Am fost 8 persoane prinse in parc cu aprox 35 g de marijuana de catre politia locala sector 4 de unde am fost dusi la sectia de politie iar apoi la antidrog ... (vezi toată discuția)
Traficant de canabis alexandraaaaaaa alexandraaaaaaa Buna ziua! Am o problema cu un prieten care facea trafic de canabis si as vrea sa va intreb ce sanse ar avea sa iasa cu suspendare?....El a fost prins cu 160 ... (vezi toată discuția)