avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prinsi cu marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prinsi cu marijuana

Am fost 8 persoane prinse in parc cu aprox 35 g de marijuana de catre politia locala sector 4 de unde am fost dusi la sectia de politie iar apoi la antidrog unde s-a intocmit un proces verbal pe care l-am semnat. Au spus ca ne vor suna sa venim sa dam declaratii si ne-au lasat sa plecam. Toata cantitatea era pt consum si s-a gasit in una din masini (~25 g) iar 10g la unul din noi. Ce putem face,care sunt riscurile si la ce trebuie sa ne asteptam in perioada urmatoare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:14, 11 Februarie 2011
Cu NUP si amenda nu cred ca scapati .... :P

cred ca veti primi dosar cu suspendare....desi avand in vedere ca erati 8, si ati avut si 35 de grame, se poate interpreta altfel, mai ales ca toata cantitatea de 10 gr se gasea doar asupra unei persoane, iar restul in masina....cate grame se trage odata la o tigara? cate "jointuri" ati avut ? Stiu ca in functie de tipul plantei de canabis (Purple Haze, G13, AK47) se pot face 2-4 tigari dintr-un gram. Uhhh, ati avut deci 140 de tigari, ati vrut sa fumati toata saptamana?!

PS: vedeti ca unii dealeri, pt. a avea marfa "mai de calitate" stropesc "iarba" cu heroina... sa nu intrati si in alte belele :p

Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
xuser, utilizator
35 g pt consum propriu? V-ati facut provizia pe un an:))? In mod sigur se va putea interpreta altfel, e o cantitate destul de mare la noi pe aici. Sunt sanse f mari sa se inceapa urmarirea penala. Luati-va avocati. Succes!
Cantitatea gasita este destul de mare si "se poate lasa cu o condamnare"
In limita posibilitatilor financiare,angajati-va avocati
Este ciudat ca nu v-au luat declaratiile la cald. Persoana cu 10g si proprietarul masinii sunt cei mai expusi. Pentru a beneficia de art. 16 (reducerea limitelor de pedeapsa cu jumatate) din Legea 143/2000, declaratiile participantilor converg de obicei catre persoanele sursa ale stupefiantelor...
Cantitate cam mare pentru consum, desi erati 8 persoane...aveti nevoie de un avocat inca de la primele cercetari, poate scapati cu o suspendare - cine stie ce va reiesi in urma probatoriului administrat!

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul sub influenta substanțelor Alin987 Alin987 Bună ziua. Am o nelămurire ce ma macină de ceva timp. Am condus mașina sub influenta unor substanțe interzise. Din câte mi-a spus politia era canabis. Au ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Hp5s Hp5s Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)