avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor in straintate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor in straintate

Buna ziua,
Doresc sa ma stabilesc cu fiul meu de 11 ani in Suedia.In urma divortului am hotarare judecatoreasca prin care imi este incredintat spre crestere si educare. Intrebarea este:am nevoie de consimtamantul fostei sotii pentru asta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bebe09 , utilizator 15:58, 22 Februarie 2011
da aveti nevoie. in decizie probabil scrie undeva ca deciziile importante privind viitorul minorului se iau de comun acord, daca nu e de acord tb sa mergeti in instanta si sa dem necesitatea plecarii din tara cu minorul. dar e complicat pt ca si ea are dreptul la vizite si nu stiu daca veti reusi. incercati sa-i explicati ca ii oferiti o viata mai buna in strainatate.
Nu aveti nevoie de consimtamantul sotiei, pentru ca aveti minorul incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila.
D.na simonette are dreptate.Daca sotia are drept de vizita ,dvs.ii veti comunica noua adresa si nu are decat sa va viziteze.
Multumesc pentru raspunsuri!
Am primit raspunsul autoritatilor suedeze, nu am avut nevoie de consimtamantul fostei sotii pentru asta, le-am aratat decizia de divort, nu mi-au cerut tradusa si legalizata, s-au ocupat ei de asta.Totul este OK.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - iesirea din tara cu minor fara consimtamantul tatalui tony_scorpionul tony_scorpionul Nu stiu ce sa fac si as dori sa fiu sfatuit in privinta cu problema mea.Sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei am o fata de 20 de ani si un baietel de 5 ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Rog asistenta ! incredintare vs autoritate parinteasca NeacsuConstantin NeacsuConstantin Am divortat in luna octombrie 2010, iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor, actual in varsta de 9 ani. In urma divortului, s-a stabilit custodia ... (vezi toată discuția)