avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala sau civila ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala sau civila ?

Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a lovit o persoana care traversa neregulamentar la 50 metri de trecerea de pietoni; aceasta a stat aproape 60 de zile internata, dupa care, din pacate, a decedat. Din primele cercetari efectuate la fata locului este vina victimei. Accidentul s-a produs pe data de 30 noiembrie 2010. Spuneti-mi, va rog, daca familia mai poate depune plangere penala/civila impotriva lui ? A mai ajutat-o cu bani si medicamente cand i s-a solicitat acest lucru. Multumesc
Cu alte cuvinte, nici faptul ca victima traversa prin loc nepermis si fara sa se asigure (am citat din primul raport al politiei de la fata locului din data accidentului), nici ingrijirile necorespunzatoare nu il vor absolvi in totalitate de vina, ci doar vor contribui la micsorarea sentintei...alaturi de faptul ca este prima abatere si ca a contribuit cu diverse sume de bani la tratarea victimei ?
Daca participantul la trafic nu a traversat regulamentar , se va dispune neinceperea urmaririi penale.
Stoica Ioana a scris:

Daca participantul la trafic nu a traversat regulamentar , se va dispune neinceperea urmaririi penale.

si "evitarea oricarui pericol"--- e ucidere din culpa in opinia mea
Sa inteleg ca exista un proces verbal la fata locului care specifica faptul ca partea vatam, traversa prin loc nepermis?
Sa inteleg ca mai exista si o expertiza care spune altceva?
Chiar daca obtineti un NUP , pe cale civila exista posibilitatea sa platiti daune.
Din cele relatate ar aparea la prima vedere o culpa exclusiva a pietonului,care traversa prin loc neprmis.
Probabil ca efectuarea unei expertize de stabilire a dinamicii producerii accidentului va fi in masura sa lamureasca lucrurile.

Alte discuții în legătură

Accident auto - culpa comuna georgebutuc georgebutuc Buna ziua, pe data de 18 ian ac, sotia mea a acrosat un pieton intr-o intersectie in T, nesemaforizata, fara trecere de pietoni, cand vira stanga. Viteza ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier Allexandru Allexandru am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ... (vezi toată discuția)