avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma noua, administrator, salariat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma noua, administrator, salariat

Doresc in curand sa infiintez o firma (SRL) cu obiect de activitate servicii de proiectare. Vreau sa fiu singurul asociat si administrator. In acelasi timp, vreau sa am contract de munca la firma, cu functia de inginer. Am nevoie de toate aceste date pentru incheierea unui contract de servicii cu o firma din afara Romaniei.

Am citit si acest link, www.avocatnet.ro/content/art... .
As intelege ca se poate ceea ce doresc eu, in schimb, alte persoane sustin ca nu pot fi unic asociat si angajat cu carte de munca in acelasi timp.

Ma ajuta cineva sa aflu care e adevarul?
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2008
liviu2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:16, 9 Mai 2008
Conform noilor reglementari puteti fi si salariat si unic administrator al srl-ului
art. 196^1 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale care stipuleaza ca “asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este” 1.
Un asociat unic (şi administrator) poate să fie încadrat ca şi salariat cu contract individual de muncă, dar întrebarea este cine semnează ca angajator?
Îmi poate răspunde cineva la întrebarea asta :-/........chiar am nevoie de răspunsul la problema aceasta.
Mulţumesc anticipat.
Olteanu Loredana a scris:

Un asociat unic (şi administrator) poate să fie încadrat ca şi salariat cu contract individual de muncă, dar întrebarea este cine semnează ca angajator?
Îmi poate răspunde cineva la întrebarea asta :-/........chiar am nevoie de răspunsul la problema aceasta.
Mulţumesc anticipat.


Contractul se incheie intre societate, prin administrator si persoana fizica.
Deci va semna aceeasi persoana, o data in calitate de administrator al persoanei juridice si a doua oara ca persoana fizica.
Este perfect legal.
Administrator si salariat in acelasi timp este legal!
Eu am o alta intrebare: daca asociatul (sunt doi asociati in firma) care este si administrator si salariat in firma poate sa fie angajat cu timp partial si intr-o alta firma cu acelasi profil de activitate dar in care nu este asociat?

Alte discuții în legătură

punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)
Administrator la mai multe societati. mihai.m mihai.m Buna seara, Eu sunt administratorul si asociatul unic al unui SRL ( micro.) si de curand am primit propunerea sa fiu numit administrator la un alt SRL cu ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)