avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... URGENT!GRAV!MI S-A VANDUT O FIRMA CU DATORII DE PESTE ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

URGENT!GRAV!MI S-A VANDUT O FIRMA CU DATORII DE PESTE 12 MILIARDE DE CARE NU STIAM!!!SUNT CITAT CA PARAT INSA EU NU AM CREAT NICI O DATORIE!AM FOST INSELAT!

Buna seara,
Stimate d-le avocat va deranjez in legatura cu o situatie urgenta legata de o firma in insolventa.
In anul 2010 am hotarat impreuna cu un amic sa ne deschidem o afacere.Prietenul meu a venit cu ideea de a lua o firma cu vechime de la altcineva,o cunostiinta de-a lui.Dupa ceva timp mi-a spus numele unei firme pentru a o verifica-o daca are datorii la stat si mi-a transmis ca daca este ok trebuie sa o iau doar pe numele meu (unic asociat)deoarece el mai are deja 2 firme pe numele sau.Am verificat numele firmei pe recom,totul parea ok,in maxim o saptamana ne-am prezentat la un notariat pentru a o prelua-o.Tot ce mi se ceruse era o copie dupa buletin si 1000 ron ,adica jumatate din plata actelor notariale.De buna credinta fiind am semnat contractul de cestiune si tot ce mi s-a dat sa semnez......peste 50 de pagini.Mi s-a arat o copie dupa un bilant si o balanta care aratau ok ,firma fara datorii.Firma era cu sediul in judetul OLT,Eu locuiesc in bucuresti.La maxim o luna de la data preluarii firmei mi-a venit acasa o instiintare sa ma prezint cu actele contabile ale firmei.Cautand acele copii pe care le vazusem la notariat intre acte am observat cu stupoate ca ele nu mai existau.Am sunat la amicul meu care m-a linistit spunandu-mi ca va discuta cu fostii administratori si le vor trimite ei prin fax.La inca o luna diferenta mi-a venit acasa o alta instiinatre cum ca firma a intrat in faliment.Am discutat din nou cu persoana care m-a asiguarat ca nu este nici o problema si ca in cel mai scurt timp posibil rezolva intreaga situatie.Dupa 6 luni ,adica acum cateva zile am primit acasa o CITATIE,PE NUMELE MEU IN CALITATE DE PARAT IN PROCES CU D.G.F.P OLTIN CALITATE DE CREDITOR PENTRU FOND-PROCEDURA INSOLVENTEI ,SOC CU RASPUNDERE LIMITATA.ODATA CU ACEASTA CITATIE A VENIT SI O CERERE DE EXTINDERE A RASPUNDERII PATRIMONIALEPRIVIND PALTA UNOR DATORII CU SUMA DE 1.210.245,00 LEI.....PRESUPUN CA INSEAMNA APROCIMATIV 12 MILIARDE DE LEI VECHI!!!!!!!!!!!!
MENTIONEZ CA EU NU AM FACUT NIMIC CU SAU LEGAT DE ACEASTA SOCIETATE,ASA CUM AM PRIMIT ACTELE ASA AU RAMAS PANA IN MOMENTUL DE FATA DEOARECE AMICUL MEU A TOT AMANAT MICA AFACERE PE CARE VROIAM SA NE-O DESCHIDEM!!!Nu stiu cum sa procedez,Citatia era pt data de 14 02 2011 insa am timis un fax judecatoriei olt pentru amanarea procesului pentru a-mi putea angaja un aparator.In momentul de fata sunt disperat!si cautand pe internet am gasit ca aceasta practica este foarte des intalnita la noi de la un timp.Administratori care fac datorii foarte mari si predau sociatatea.In actele semnate de mine..cele muuullllttteee pagini apare un paragraf care spune ca eu stiu despre situatia firmei si preiau activele si pasivele si mi le asum inclusiv datoriile catre terti..............repet eu am verificat aceasta firma.....insa acum privind in trecut am observat ca mie mi s-a dat un nume de firma foooarte asemanator cu cel al acestei firme,difera un cuvant de la sfasit,mi s-au aratat niste acte contabile false si nu as fi fost niciodata deacord sa preiau o datorie de 12 miliarde de lei in conditiile in care lucrez ca si conducator auto iar sotia mea ca si agent de turism cu un venit lunar impreuna de aprox 2500 ron!!!CE POT FACE ACUM?AM SEMNAT ACELE ACTE INSA AM CREZUT CA NU ESTE NICI O PROBLEMA!!!!NU SE POATE DEMONSTRA CUMVA CA NU EU AM FACUT ACELE DATORII????MOMENTAN EU,SOTIA SI FIUL MEU IN VARSTA DE 8 LUNI LOCUIM IN APARTAMENTUL PARINTILOR MEI SI NU AVEM PROPRIETATI..INSA.....NU STIU CE SA FAC???STIU CA TREBUIE SA APELEZ LA ANGAJAREA UNUI AVOCAT INSA AM NEVOIE DE CINEVA EXPERIMENTAT IN DOMENIU!VA ROG FOARTE MULT SA-MI SPUNETI CE SAU DACA SE MAI POATE FACE CEVA DEOARECE SUMA ACEASTA NU O POT STRANGE NICI INTR-O VIATA DE ACUM INCOLO!ASTEPT UN RASPUNS URGENT DE LA DVS CAT MAI REPEDE POSIBIL!IN SPERANTA UNUI SFAT URGENT SAU A UNEI EVENTUALE COLABORARI VA MULTUMESC ANTICIPAT.NR TEL 0769 629 149
alcibiade a scris:

Care este data la care a avut loc cesiunea ? 2010 cert, este foarte importanta data

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54 fin 2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale din 23 iunie 2010 prevede :

(2)Transmiterea către persoane din afara societăţii este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social.
(21)Hotărârea adunării asociaţilor, adoptată în condiţiile alin. (2), se depune în termen de 15 zile la oficiul registrului comerţului, spre a fi menţionată în registru şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(22)Oficiul registrului comerţului va transmite de îndată, pe cale electronică, hotărârea prevăzută la alin. (21) Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(23)Creditorii sociali şi orice alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale pot formula o cerere de opoziţie prin care să solicite instanţei judecătoreşti să oblige, după caz, societatea sau asociaţii la repararea prejudiciului cauzat, precum şi, dacă este cazul, atragerea răspunderii civile a asociatului care intenţionează să îşi cedeze părţile sociale. Dispoziţiile art. 62 se aplică în mod corespunzător.
(24)Transmiterea părţilor sociale va opera, în lipsa unei opoziţii, la data expirării termenului de opoziţie prevăzut la art. 62, iar dacă a fost formulată o opoziţie, la data comunicării hotărârii de respingere a acesteia.
(la data 23-iun-2010 Art. 202, alin. (2) din titlul III, capitolul VI completat de Art. XIII, punctul 2. din Ordonanta urgenta 54/2010 )
(3)În cazul dobândirii unei părţi sociale prin succesiune, prevederile alin. (2) nu sunt aplicabile dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel; în acest din urmă caz, societatea este obligată la plata părţii sociale către succesori, conform ultimului bilanţ contabil aprobat.
(4)În cazul în care s-ar depăşi maximul legal de asociaţi din cauza numărului succesorilor, aceştia vor fi obligaţi să desemneze un număr de titulari ce nu va depăşi maximul legal.


Registrul Comertului trebuia sa informeze ANAF care trebuia sa faca opozitie pana la data platii datoriilor la bugetele statului.


Intrebare:
-ORC,poate fi tras la raspundere delictuala in solidar cu ANAF,DGFP ,LICHIDATOR si ASOCIATII unei firme private?

multumesc anticipat!

rodica_post a scris:

Intrebare:
-ORC,poate fi tras la raspundere delictuala in solidar cu ANAF,DGFP ,LICHIDATOR si ASOCIATII unei firme private?


Persoana care a initiat acest topic nu a mai oferit lamuriri suplimentare depre data la care a avut loc cesiunea de parti sociale, asa ca noi ramanem cu intrebarile neelucidate .
Intrebarea d-voastra este foarte corecta din punct de vedere logic, insa la aceasta cei mai indicati a raspunde sunt colegii de forum - juristi, eu fiind economist nu-mi pot asuma decat un punct de vedere .
Buna Ziua,
Da ,cesiunea s-a facut in fata unui consilier juridic in luna februarie 2010.Am reusit sa angajam un aparator insa se pare ca lucrurile merg foarte incet.In momentul de fata procesul in care sunt acuzat pentru atragerea raspunderii se tot anuleaza,motivul :Amână cauza la data de 04.04.2011 – pentru soluţionarea cererii de antrenare a răspunderii .Am depus o plangere pentru inselaciune impotriva fostilor administratori,aparatorul nostru a depus o intampinare ......ceva de genul...in care eu spun tot ce s-a intamplat si anume:
am dorit sa iau o firma,un "amic"mi-a facut cunostiinta cu cei care vroiau sa vanda firma ,ne-am prezentat in fata unui consilier juridic si s-a incheiat un contract de cesiune.Urma ca fostii adm.sa depuna actele la registrul comertului si sa faca toate demersurile necesare ..... nu am primit decat fostul certificat de inregistrare al firmei si cotactul de cesiune urmand ca restul documentelor sa le primesc ulterior....ceea ce nu s-a mai intamplat,motiv pentru care am crezut ca s-au razgandit.Mentionez ca inainte de semnarea actelor mi s-au aratat acte contabile care atestau faptul ca societatea nu are datorii insa acele acte nu au ramas la mine deoarece dansii au spus ca au nevoie de ele pentru finalizarea actelor. .............................De altfel de curand am primit o citatie pentru a ma prezenta la un birou de cercetari ..m-am prezentat cu avocatul si mi s-a transmis ca sunt acuzat deasemenea de evaziune fiscala........... practic un alt dosar separat fata de primul pentru atragerea raspunderii.Astazi am declarat la fel ca pentru primul dosar ...(cele de mai sus)..........
Datoriile s-au acumulat inainte ca eu sa preiau societatea deoarece eu nu am fost niciodata administrator....adica nu am stiut.Nu am avut niciodata un certificat de inregistrare pe care sa apara numele meu ...si nici o stampila a acestei societati......Ce ne sfatuiti sa mai facem in continuare?credeti ca procesul va fi de duarata?Va multumim
lexy_carolin...
Procesul va dura FOARTE MULT! Nu veţi fi scos de sub acuzare, deci nu veţi obţine un NUP mai devreme de 18 luni!
Aşa că trebuie să vă înarmaţi cu răbdare şi faceţi rost de bani ca să plătiţi avocaţi şi experţi!
AM TOATÃ COMPASIUNEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluari firme Cristina Vasile Cristina Vasile Stimabililor, tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat\" cineva la o astfel de ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!! ane_mary ane_mary am o firma srl cu datoriisi este pusa in vanzare, tin sa va spun ca sunt asociata cu mama mea care este administrator. de curand a venit un francez la magazin ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit cu o firma pe care s-au adunat datorii. ajutor! M1995 M1995 Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor. In urma cu jumatate de an la rugamintea unui amic am deschis o firma pe numele meu pentru a-l ajuta deoarece el nu putea ... (vezi toată discuția)