avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine poate face sesizarea catre radet in cadrul unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine poate face sesizarea catre radet in cadrul unei as.de proprietari?

Buna dimineata,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
Din luna decembrie am inceput sa platim caldura la pausat, deoarece am renuntat la repartitoarele de caldura. Eu stau la parter si toata coloana nu avem caldura, deoarece aerisirea se face la apartamentul de la ultimul etaj. Respectiva proprietara nu vrea sa ne lase sa intram la ea in casa si sa facem aerisirea. Doamna administrator nu a luat nicio masura in aceasta privinta, iar eu platesc 10 m de caldura degeaba.
Intrebarea mea care este: eu ca proprietar pot face sesizare la radet despre problema mea, sau doar administratorul sau presedintele pot face?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mary_catalina , utilizator 14:16, 12 Februarie 2011
Ati putea sa faceti sesizare si dv. daca problema ar fi a RADET-ului. Dar nu e!
RADET-ul are responsabilitate numai pana la contorul de bransament, cel din subsol.

Dupa acest contor, cum e gestionata caldura venita de la furnizor, prin ce tevi intra, care sunt aerisite, care sunt infundate si trebuie desfundate, care se fisureaza, care curg, toate aceste aspecte intra in responsabilitatea asociatiei, a administratorului, a presedintelui de asociatie.

Doamna in apartamentul careia se afla teava pentru aerisirea coloanei este obligata de legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari sa permita accesul in apartament in vederea inspectarii si reparatiei proprietatii comune. Teava de caldura este proprietate comuna.
Accesul se face in cazuri normale cu un preaviz de 5 zile, dar in cazuri de urgenta cum este acesta al dv. se poate cere accesul pe loc, fara preaviz.
Multumesc mult! M-ati luminat!
Dar daca doamna tot nu vrea sa ne permita accesul in casa pentru rezolvarea problemei, cum pot rezolva?
Va dati seama ca deja suntem in jumatatea lunii februarie si eu tot nu beneficiez de caldura. Este groaznic.
O amenintati cu datul in juddecata pentru obstructionarea intretinerii proprietatii comune de catre asociatie in temeiul urmatoarelor articole din legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
...............
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
elga50, moderator
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aerisire coloana verticala agent termic - cine are aceasta obligatie ciresel ciresel Buna ziua. Desi agentul termic a venit de cca 4 zile,pe casa scarii unde locuiesc,nici vorba de asa ceva. Am sunat administratorul ,i am explicat ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Refuz din partea unui locatar de a lasa administratorul sa verifice starea coloanei de incalzire termica liliana_c liliana_c Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie.Prietena mea care este internata in spital mi-a lasat cheile de la apartament sa urmaresc cand se da ... (vezi toată discuția)