avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

Daca ambele parti sunt deacord sa divorteze, cat timp va dura pana cand se va finaliza divortul, avand in vedere ca avem si un copil si ce trebuie sa fac pt a incepe toate actiunile? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alexandra30 , utilizator 15:41, 12 Februarie 2011
mergeti la judecatorie, depuneti chemare in jud pt divort, se stabileste data infatisarii. dupa asta oricand, chiar si a doua zi mergeti impreuna voi doi, plus copilul daca e peste 12 ani, si un martor care sa spuna ca nu va mai intelegeti de mai bine de un an de zile. solicitati judecatorului de serviciu sa constate incheierea unei tranzactii intrucat sunteti de acord cu privire la tutela si pensie de intretinere....si gata. in 2 sapt se redacteaza hartia, e direct irevocabila si ati terminat civilizat si fara costuri mari. daca practica la judecatoria respectiva este diferita atunci asteptati primul termen de judecata si in aceiasi formula va prezentati la instanta.
Aveti 2 variante pentru depunerea actiunii de divort:
-fie depuneti actiune de divort prin acordul sotilor, sens in care este necesara prezenta ambilor soti atat la depunerea actiunii cat si la primul termen de judecata, pentru ca instanta sa poate verifica consimtamantul sotilor atat la depunerea actiunii cat si la primul termen de judecata,
-fie depuneti actiunea initial solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului si la primul termen de judecata, va precizati actiunea si impreuna cu paratul care trebuie sa fie prezent incheiati un acord pe care il depuneti la termenul respectiv.
Daca ambii soti sunt de acord si pe cererile accesorii divortului-incredintare minor, pensie de intretinere, nume si eventual stabilire program vizitare minor, nu va mai fi necesara administrarea de probatorii.
Hotararea prin care se desface casatoria prin acordul partilor este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii, insa numai in ceea ce priveste divortul, pentru restul cererilor accesorii divortului este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Termenul efectiv pana la solutionarea divortului tine de mai multi factori si anume , termenele pe care fixeaza instanta respectiva, daca se incheie in final un acord sau nu pe toate cererile accesorii divortului, daca se uzeaza sau nu de apel si recurs sau nu.
Hotararea de divort se redacteaza in principiu in 30 de zile de la pronuntare, se comunica partilor si apoi de la comunicare, veti avea termenul de apel de 30 de zile.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
VA MULTUMESC DIN SUFLET

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord adina1608 adina1608 fostu sot a bagat divortu, mentionez ca, am 2 copii minori in acelas dosar a bagat si incredintare minori am avut 2 infatisari pana acum la a 2 infatisare a ... (vezi toată discuția)
Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)