avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru angajat in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru angajat in strainatate

Buna ziua

prietena mea lucreaza in strainatate, avand angajator din statul respectiv (UE) unde plateste toate contributiile sociale. Tocmai a aflat ca este insarcinata, iar contractul se va incheia in luna mai si se va intoarce in RO, iar in luna aug prbl va naste. Va beneficia aceasta persoana de CIC, si daca da, cum se va calcula cuantumul?

va multumesc anticipat de raspuns,
gaby
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 11:20, 12 Februarie 2011
Buna ziua
ART. 2 din OUG nr. 111/2010:
“(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
(4) Pentru copilul cu handicap concediul pentru cresterea copilului se acorda pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani, iar indemnizatia aferenta se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.

(6) In vederea acordarii drepturilor prevazute la alin. (1), persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.

Drepturile prevazute de O.U.G. nr. 111/2010 se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alesssandra13 alesssandra13 Pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca inainte sa raman insarcinata am lucrat 4 luni in Anglia cu contract de munca legal dupa care am revenit ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mitrofan emilia mitrofan emilia CARE SUNT CONDITIILE PENTRU A BENEFICIA DE CONCEDIU CRESTERE COPIL PAN LA VARSAT DE 2 ANI DACA AM FOST IN JOMAJ 6 LUNI PANA PE 17 06 2011 SI DIN DATA DE ... (vezi toată discuția)
Concediu parental mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, In cazul in care o mama nu lucreaza iar tatal este angajat si platitor de taxe la stat, dupa nasterea unui copil tatal poate beneficia de ... (vezi toată discuția)