Lulica 
	    	Utilizator

Lulica 
	    	Utilizator	    

cvm 
	    	Utilizator

cvm 
	    	Utilizator	    

In primul rand la un SRL puteti fi asociat, nu actionar.
Daca nu aveti prevederi speciale in actul constitutiv al societatii va puteti cesiona partile sociale pe care le detineti; in primul rand ii transmiteti in scris asociatului ca doriti sa va cesionati partile sociale, iar daca acesta nu va da nici un raspuns sau nu vrea sa le preia, le puteti cesiona unei alte persoane. Cititi in actul constitutiv al societatii care sunt modalitatile de retragere a unui asociat.
 ContSters20980 
	    	Utilizator

ContSters20980 
	    	Utilizator	    

viomazilu 
	    	Utilizator

viomazilu 
	    	Utilizator	    

ContSters20980 
	    	Utilizator

ContSters20980 
	    	Utilizator	    

Art. 226
(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.
~ final discuție ~
 utillllizator01	                   

Buna ziua
Am si eu urmatoarea poblema: sunt actionar cu 5% intr-un SRL, iar celalalt actionar detine 95% din capital si este si administratorul ... (vezi toată discuția)
	                    utillllizator01	                   

Buna ziua
Am si eu urmatoarea poblema: sunt actionar cu 5% intr-un SRL, iar celalalt actionar detine 95% din capital si este si administratorul ... (vezi toată discuția)

gionescu	                   

Salut,
Sunt asociat intr-un SRL si detin 30% din partile sociale existand inca 2 alti asociati cu cate 30% respectiv 40% din partile sociale.
Nu sunt ... (vezi toată discuția)
	                    gionescu	                   

Salut,
Sunt asociat intr-un SRL si detin 30% din partile sociale existand inca 2 alti asociati cu cate 30% respectiv 40% din partile sociale.
Nu sunt ... (vezi toată discuția)

pneuros	                   

Am 50% dintrun srl ca asociati.     Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)
	                    pneuros	                   

Am 50% dintrun srl ca asociati.     Cum pot inchide,renunta, la partea mea din firma ? Asociatul nu vrea sa preia partea mea, si el nu vrea sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)