avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declarare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declarare copil

buna ziua.am nascut in ianuarie un copil,care nu a fost recunoscut de catre tata.acum vrea sa-l recunoasca,fara sa ajungem la proces.cum se procedeaza ?va multumesc
Tatal copilului trebuie sa se prezinte la serviciul de stare civila, unde copilul a fost declarat, pentru a da o declaratie in acest sens.
pai pana acum mi s-a spus ca intai trebuie la notar,sa dea declaratie si pe urma sa ma duc cu declaratia la starea civila.(acest raspuns il am de la o persoana neavizata).
Intrucat a trecut ceva timp de la nasterea copilului, iar Dvs. ati declrat nasterea sa (deci i s-a eliberat certificat de nastre unde apare trecuta doar mama), daca tatal vrea sa-l recunoasca el trebuie sa dea o declaratie autentica - in fata unui notar public. Cu acea declaratie va preyentati ulterior la serviciul de stare civila al localitatii unde s-a nascut copilul. Insa, in continuare copilul va pastra numele de familie al Dvs. daca doriti sa poarte numele de familie al tatalui care-l recunoste, trebuie sa formulati actiune in instanta - de schimbare nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume al copilului lolitarb lolitarb buna ziua cu o intrebare va deranjez eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 5 ani copilul l-am facut impreuna inainte de nunta atunci cand am nascut el era ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil tata strain camelianna camelianna Care sunt formalitatile de recunostere a unui copil in cazul in care tatal e strain,el e inca student si nu vrea ca parinti lui sa afle,si nici nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
La maternitate ca sa recunoasca tatal, copilul nou nascut trebuie sa fie legitim cu mama acestuia? sau se poate proceda in altfel! m_a_r_i m_a_r_i buna ziua am 27 de ani si sunt garvida in 5 luni, mentionez faptul ca nu sunt casatorita legitim cu partenerul , de aceea vreu sa va intreb daca trebuie ... (vezi toată discuția)