avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dauna materiala accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dauna materiala accident rutier

Buna ziua,
Am o mare problema din data de 3 ianuarie 2011, de cand s-a intamplat accidentul rutier. In urma coliziunii cu un autoturism ce venea din sens opus intrand pe contrasens, masina mea a fost avariata grav in partea din fata. Masina a fost preluata de firma de asigurare unde avea polita vinovatul, urmand sa se faca constatarea si repararea acesteia(dupa caz). Automobilul a fost incadrat la dauna totala, firma de asigurari oferindu-mi 2700 euro, la o masina din anul 2000, iar in cazul in care se face reparatia, va trebui sa completez cu bani de la mine.
Problema mea este urmatoarea:
1.as putea obtine diferenta de bani de la vinovat pentru repararea masinii, deoarece reparatiile se ridica la suma de 41.000lei.
2.pot cere dauna morala daca nici eu si nici pasagerul din masina mea nu am avut nevoie de ingrijiri medicale?
Precizez ca acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare, deoarece ambii pasageri din masina sa cat si acesta au ajuns la spital cu rani usoare, iar atat eu cat si pasagerul din masina mea nu am avut nevoie de ingrijiri medicale.
va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
gabriel91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:07, 13 Februarie 2011
Puteti introduce actiune civila in pretentii,impotriva celui vinovat,care va vor fi admise in masura dovedirii acestora cu acte si expertiza tehnica,eventual cu martori.
In privinta daunelor morale le puteti solicita,dar acestea depind exlclusiv de aprecierea magistratilor,iar in situatia expusa de dvs,nu cred ca vor considera necesara acordarea lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier. vatamare corporala si masina avariata. Cristina Pielmus Cristina Pielmus In urma unui accident rutier a rezultat o persoana vatamata si masina avariata. Masina este proprietatea altei persoane, nu a celei vatamate care a si facut ... (vezi toată discuția)
Procedura accident auto Jwjwj Jwjwj Bună seara Revin și cu o întrebare! Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala grava adrian26 adrian26 Buna seara, As avea nevoie de o parere de specialitate in legatura cu un accident. Inainte de Craciun, seara la ora 18:00 circulam pe un drum national cu ... (vezi toată discuția)