avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adaugare mostenitori in titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adaugare mostenitori in titlu de proprietate

S-a eliberat un titlu de proprietate in baza legii 18/1991- cu omiterea VOLUNTARA a 2 din cei 7 mostenitori ai terenului detinut de un bunic decedat - care nu au fost informati de aceasta mostenire.
INTREBARE: Se poate ataca potrivit legii contenciosului administrativ acest titlu de proprietate eliberat fara a verifica si existenta altor mostenitori - de catre primarie ?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 19:40, 8 Mai 2008
necunostiinta despre exixtenta unor proprietati este o certitudine a lipsei relatiilor de rudenie apropiata a anumitor mostenitori de autorul succesiunii chiar daca gradul de rudenie i-ar face succesori. Despre proprietatile lui decuius nu se afla de pe sit-uri de net sau din barfe pe la colt de strada ci din cunoasterea lor anterioara legilor proprietatii . Daca l-as cita pe N Iorga as spune ca " cei care nu-si cunosc trecutul nu merita sa afle viitorul " .
D-le Avocat,

Multumesc pentru raspunsul Dvs.- Dar in situatia noastra nu cred ca avem nevoie de "citari" din N.Iorga - care sunt corecte si noi intelegem unde am gresit- vrem in mod SIMPLU SI UMAN sa vedem daca se mai poate face ceva.
Din afara situatiilor- este intotdeauna foarte SIMPLU si COMOD sa invinovatim!
aditabora a scris:

necunostiinta despre exixtenta unor proprietati este o certitudine a lipsei relatiilor de rudenie apropiata a anumitor mostenitori de autorul succesiunii chiar daca gradul de rudenie i-ar face succesori. Despre proprietatile lui decuius nu se afla de pe sit-uri de net sau din barfe pe la colt de strada ci din cunoasterea lor anterioara legilor proprietatii . Daca l-as cita pe N Iorga as spune ca " cei care nu-si cunosc trecutul nu merita sa afle viitorul " .

In plus este si dovada certa a neacceptarii mostenirii.
Intre calitatea de descendent al proprietarei si cea de mostenitor exista o diferenta majorã instituitã de prevederile imperative ale art. 689, rap la prev. art. 696 şi art. 700 Cod civ. Astfel art. 689 instituie limitativ douã modalitãţi prin care succesiunea se poate accepta, doar prin aceste douã modalitãţi de exprimare a voinţei succesibilul devenind moştenitor. Urmeazã cã simpla calitate de descendent neurmatã de o exprimare a voinţei de a moşteni în termenul de 6 luni prevãzut de art. 700 Cod civ. nu are nici un efect. Pe cale de consecinţã, în puterea prev. art. 696 Cod civ., sunteti considerat ca nu ati fost niciodatã succesor (erede).
Sfatul meu este sa renuntati. Nu vad deloc cum ati putea avea castig de cauza. Imi pare rau dar asta este viata!
O zi buna.

Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc din nou pentru raspuns.
Cred ca aveti dreptate - este mai bune sa renuntam !
Eu am fost derutata de un caz similar al unei cunosttinte- care mi-a referit ca ei- in aceeasi situatie cu noi- au inaintat o actiune juridica impotriva primariei care a emis titlul si ca- reprezentati de un bun avocat au reusit sa se aduge pe titlu de proprietate - Cum -orice este posibil pina la urma- am considerat ca "speranta este ultima care trebuie sa moara".
O zi buna si Dvs!
banciu a scris:

Multumesc pentru raspunsuri.

Problema este ca noi -stranepoti ai defunctei care detinea terenul- in necunosttinta de cauza de existenta acestei proprietati- NU am depus cerere
pentru reconstituirea dreptului de proprietate cf.termenelor prevazute in legea 18 /1991
Mai nou-am aflat prin net- site-ul Tribunalului din Bucuresti- si prezentindu-ne si noi la procesul respectiv- ca mai sunt si alte proprietati pentru care aceeasi mostenitori din titlu de proprietate sunt in cauza de partaj judiciar.-am incercat sa depunem cerere de interventie in interes propriu DAr a fost respinsa pe motic ca era un RECURS.
NU ERA necesar ca acesti mostenitori sa declare ca mai sunt si alti mostenitori de drept?

Intrebarea mea este: sunt posibilitati de a obtine cota noastra de mostenire in aceste conditii si cum?
Parerile de pina acum -au fost impartie si nu stim ce sa mai credem-daca este cazul sa inaintam in instanta o actiune si cui?
Multumesc

Daca nu ati formulat cerere pentru reconstituire in termen legal, sa fiti sanatosi! NU merita sa mai cheltuiti bani prin instante pentru a fi introdusi in Titlu. :( Sorry :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate dariad dariad In urma unei sentinte civile intr-un proces s-au eliberat doua titluri de proprietate pe numele unor persoane neindreptatie la reconstituire (nu au depus in ... (vezi toată discuția)
Reconstituire proprietate asupra terenurilor dupa renuntare la succesiune rec62 rec62 In urma decesului persoanei A in anul 1982 a ramas o masa succesorala compusa din 250 mp teren, restul pana la 1250 mp fiind in proprietatea statului si o casa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate iulia bumbu iulia bumbu Titlul de proprietate pe un lot de pamant s-a facut pe numele unui singur mostenitor, in conditiile in care pe acest lot de pamant exista un act de mostenire ... (vezi toată discuția)