avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea pedepsei

buna seara.imi puteti spune va rog cand se poate incepe un proces pt prescrierea executarii pedepsei?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:11, 22 Februarie 2011
este nevoie de un proces?am nevoie de o hotaràre judecatoreasca sau pot intra in tarà fàrà probleme?va multumesc pt ràspuns
Trebuie constatata de catre instanta implinirea prescriptiei, trebuie sa vorbiti cu un avocat pentru ca acesta sa va indrume cum sa procedati.Daca alaturi de pedeapsa principala v-au fost aplicate si masuri complementare, in privinta acestora nu a intervenit prescriptia.Condamnarea dvs. se va considera antecedent penal si va fi luata in considerare pentru retinerea starii de recidiva.Astfel incat , pana la data implinirii termenului de reabilitare va trebui sa a va abtineti de la comiterea altor infractiuni.
bunà seara. puteti sa imi spuneti va rog ce inseamnà suspendarea prescrierii exec utarii pedepsei?si cine o poate face.am deschis proces pt presc. ex. pedepsei si a fost respinsa cu motivul cà a intrrvenit suspendarea.mentionez ca in tot acest timp nu am sàvàrsit alte infractiuni. la dosar este depus un plic securizat pe care nici avocatul nu il poate deschide.va multumesc anticipat
marin-ela a scris:

este nevoie de un proces?am nevoie de o hotaràre judecatoreasca sau pot intra in tarà fàrà probleme?va multumesc pt ràspuns

Nimeni nu va poate interzice accesul in tara.
Singura problema ar fi aceea ca daca nu a operat termenul de prescriptie veti fi retinut...
O hotarare judecatoreasca obtinuta v-ar ajuta sa aflati daca puteti fi sau nu arestata.
Incercati sa platiti un avocat ca sa aflati...
Prescriptia executarii pedepsei se intrerupe conform art.127 c.pen,prin inceperea executarii pedepsei,prin savarsirea unei noi infractiuni sau prin sustragerea de la executarea pedepsei.
Este vorba despre intrerupere,situatie in care calculul prescriptiei se reia de la inceput conform disp.art.126 c.pen.,nu despre"suspendare"
Motivele le puteti afla din hotararea instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog,cand prescrie??? galaxy1234 galaxy1234 In baza art.86 ind.4 C.p. revoca beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere acordat pentru pedepsele de 2 ani si 6 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp mi se va prescrie pedeapsa mrvanea23 mrvanea23 buna numele meu este antonof vania adrian...am probleme cu legea si sant plecat din tara de o gramada de timp...ami puteti da si mie un ras la ce ia ce va voi ... (vezi toată discuția)
Doua condamnari ptr aceeasi fapta .....se poate? gabryellady gabryellady imi cer scuze pt pastrarea anonimatului dar se impune....am o problema legata de domeniul juridic si deja am consultat 3 avocati si astept raspuns de la cel ... (vezi toată discuția)