avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... infiintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

infiintare intreprindere individuala

Doresc sa infiintez intreprindere individuala de prestari servicii in domeniul sanitar ( verificare tensiune arteriala, verificare glicemie, injectii la domiciliul clientului sau in punct de lucru ). Vreau sa stiu ce acte am nevoie si daca e nevoie sa colaborez cu un medic sau pot doar cu asistente medicale ( 1-2 cadre ).
Cel mai recent răspuns: yo8llx , utilizator 15:56, 14 Iulie 2011
O intreprindere individuala poate desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum medicina, avocatura, notariat, arhitectura si contabilitate.

Singura diferenta dintre PFA si Intreprinderea Individuala apare in art. 24. (OUG 44/ 2008) care prevede urmatoarele: “Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii” […]

Documentele necesare pentru infiintarea Intreprinderii Individuale:
- formularul de inregistrare si cazierul fiscal al titularului, care se obtine de la Oficiul Registrului Comertului.
- dovada disponibilitatii si rezervarii denumirii (original)
- cartea de identitate sau pasaportul membrului intreprinderii individuale (copie atestata olograf in conformitate cu originalul)
- documente care atesta calificarile titularului intreprinderii individuale (copii atestate olograf),
- documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului social sau punctelor de lucru (copie legalizata sau original)
- specimenul de semnatura a titularului intreprinderii individuale (original).

Intreprinderea individuala poate avea un singur un singur cod CAEN, la fel ca si o PFA, iar pentru mai multe activitati trebuie sa deschida mai multe intreprinderi individuale. Dosarul de infiintare se depune la Oficul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul judetului in care isi va avea sediul social intreprinderea individuala. Acest dosar este apoi verificat de un referent. Dupa ce se aproba inregistrarea, se elibereaza un certificat de inregistrare. Procedura de înregistrare durează aproximativ 5 zile, iar taxele pentru înfiinţare ajung până la suma de 200 lei.
Cu privire la codurile CAEN maxime la I.I.-uri --> cica pot/poti opta chiar si peste 5 coduri CAEN (doar unul fiind activitate de baza) si pot/poti avea chiar si peste 5 angajati..... mai nou cica..... informatie primita luna trecuta.

Multumesc

Rog un raspuns de specialitate la ( Intrebare: Infiintare I.I. prestari servicii si productie. Ca o inf. suplimentara la intrebarea/dorinta de pe lincul alaturat raspunsul celor de la Camera de Comert era = NU
intrebarea de aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
yo8llx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, intreprindere individula sau srl marmarci13 marmarci13 O persoana vrea sa-si deschida o afacere in Romania. Este din Iordania, student la medicina in Romania, are CNP romanesc(mama este romanca). Vrea sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. adella1604 adella1604 buna ziua, M a poate ajuta si pe mine cineva va rog vreau sa deschid o intreprindere individuala imi puteti spune de ce acte am nevoie si care sunt ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de diploma sau atestat pentru deschiderea unei ii - magazin naturist - ? DanyD DanyD Pentru deschiderea unei Intreprinderi individuale - magazin naturist - persoana in cauza are nevoie de diploma sau atestat in acest domeniu? Multumesc. (vezi toată discuția)