avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua
Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca.Mentionez ca si mama mea este de acord cu ipotecarea apartamentului, iar ca si drepturi este trecut in contract urmatoarea fraza: "Intretinuta consimt la intabularea dreptului de proprietate asupra apartamentului, a partilor indivize comune si a dreptului de folosinta asupra terenului atribuit in schimbul intretinerii in favoarea intretinatorului si solicit intabularea dreptului de uzufruct viager precum si notarea in CF a obligatiei de intretinere si inmormantare in favoarea subsemnatului, garantandu-l pe intretinator de raspunderea oricaror evictiuni" .
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 10:49, 8 Mai 2008
Majoritatea bancilor vor respinge pe temei juridic acest imobil. Unele il vor accepta cu conditia ca uzufructuara sa renunte la uzufructul viager.
Totusi, d.p.d.v. juridic este posibila ipotecarea imobilului, de dvs. nudul proprietar impreuna cu mama dvs. uzufuctuara, ca garanti ipotecari. Din start trebuie sa aratati consilierului bancar extrasul CF cu mentiunea uzufructului, ca sa nu va complicati cu scoringuri si alte calcule daca banca respectiva nu accepta astfel de imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca pentru contract de intretinere alexteo alexteo Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager si doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate de a aplica pentru un credit de ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea problema: persoana x (o mama)doneaza persoanei y (fiu) UN APARTAMENT CU MENTINEREA DREPTULUI DE UZUFRUCT viager in favoarea mamei, si ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)