avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dat in somaj dupa CIC fara preaviz pe motiv ca postul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dat in somaj dupa CIC fara preaviz pe motiv ca postul s-a suspendat

buna ziua.
acum pe 10 feb.2011 s-a terminat CIC pina la 2 ani si de la firma mi s-a spus ca ma da direct in somaj fara preaviz pt ca postul s-a desfintat.am facut cerere de reluare a activitatii si am primit acest raspuns.
intrebarea mea este:daca ma da direct in somaj fara preaviz mai am dreptul sa primesc un salariu compensator pe o luna de zile?
multumesc mult si va rog sa ma ajutati urgent cu un raspuns daca se poate ca azi trebuie sa-mi dea foaia cu somaj sa o semnez si vreau sa stiu daca sa semnez sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 14 Februarie 2011
Sunt obligati sa ve dea preaviz.
Sunt obligati sa va acorde preavizul si aveti dreptul la plata salariului intreg dar sa va prezentati la serviciu 4 ore in vederea cautarii unui loc de munca. Aduceti la cunostinta angajatorului ca va cunosteti drepturile si veti contesta decizia de concediere.
Nu cred ca mai exista prevederea cu 4 ore/zi in timpul preavizului in cazul concedierii ... nu exista CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? KLINTON KLINTON Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu dupa indemnizatie crestere copil emese&dani emese&dani Buna, cine ma poate lamuri si pe mine in legatura cu intoarcerea mea la serviciu dupa indemnizatie crestere copil 2 ani.Patronii vor sa ma dea in somaj, ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)