avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea indatoririlor maritale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea indatoririlor maritale

In ce conditii si cum poate fi tras(a) la raspundere dpdv legal unul dintre cei doi care formeaza un cuplu (barbat + femeie) casatorit, daca acesta refuza sistematic a-si indeplini indatoririle conjugale (ex.: facut dragoste)?
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 16:32, 14 Februarie 2011
Nu exista posibilitatea tragerii la raspundere, insa acest aspect constituie un motiv intemeiat de divort.
nu exista nicio prevedere legala in acest sens, dar problema d-voastra nu este identificarea sanctiunii legale, ci a cauzelor care au condus la aceasta problema; identificati cauza si veti afla si solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de fidelitate si indatoririle conjugale bogdaner bogdaner Obligatia de fidelitate si indatoririle conjugale sunt doua aspecte care ma intereseaza.Si anume: apeluri+mesaje efectuate de sotie la ore nepotrivite(cand ar ... (vezi toată discuția)
Divort fara voia uneia dintre parti ContSters375375 ContSters375375 Buna ziua! Ce se poate face daca s-a produs un divort cu o hotarare judecatoreasca irevocabila? Avem un barbat si o femeie . Practic domnul a deschis ... (vezi toată discuția)
Divort,in conditiile in care sotul a introdus divort pentru ca a cunoscut o avocata  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Am si eu o rugaminte petru care astept raspunsurile Dvs. Am o neclaritate in privinta actiunii de divort introduse de sotul meu dupa 20 de ani de casatorie. A ... (vezi toată discuția)