avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutor

as dori daca se poate o mica introducere pentru o lucrare de licienta cu tema "Contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente".....am tot cautat pe net si nu am gasit nimic... :(
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 00:24, 9 Mai 2008
In primul rand se numeste licenta, nu licienta.
In al doilea rand, in introducerea lucrarii puteti defini termenii folositi: pluralitate de infractiuni, pedeapsa, concurs de infractiuni. Art. 32 din Codul penal.
In introducere trebuie sa va referiti la Capitolul IV PLURALITATEA DE INFRACTIUNI si sa-l incadrati in Partea generala a Dreptului penal. Si acest capitol se poate incadra, la randul lui, intr-o dizertatie pe tema pedepsirii faptelor cu caracter repetat, reprobabile in societate, rolul educativ al pedepselor; se poate face referire la sisteme de drept diferite pentru pedeapsa: cumul aritmetic sau cumul juridic, scurt istoric al pedepselor, sau al Codurilor Penale din Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse albastrusenin albastrusenin Sunt 3 condamnari penale definitive de 1 asn de doi si de trei jumate.Daca se face contopirea lor dupa ce intra noul cod in februare se poate reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor in noul cod oltul oltul conform noului cod penal se schimba ceva la contopirea pedepselor in cazul infractiunilor concurente? (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor : o mica explicare ady01 ady01 Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni ... (vezi toată discuția)