avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cheltuieli deductibile pentru utilitati intr-un pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cheltuieli deductibile pentru utilitati intr-un pfa

buna ziua,

cum se poate deduce plata utilitatilor ( curent, gaze, internet, gunoi) de cate un pfa ( traducator autorizat) cu sediul declarat la adresa din buletin, unde locuiesc cu parintii si imi desfasor activitatea , iar casa si toate utilitatile sunt pe numele tatalui !

multumesc !
Cel mai recent răspuns: Nicolae Filip , Consultant asigurari 00:36, 17 Februarie 2011
Personal deduc doar costurile abonamentelor telefonice si de internet in urma incheierii contractelor pe PFA. Cu ani in urma am incercat sa fac acelasi lucru in ceea ce priveste furnizorul de energie electrica dar procedura era destul de complicata (presupune schimbarea contorului si trecerea la un tarif mai mare) lucru care m-a facut sa renunt. In ceea ce priveste costul gazelor si serviciile de ridicare a gunoiului, presupun ca daca se incheie contract pe PFA-ul tau, aceste pot fi deduse, desi presupun ca vor fi tarife noi si nu stiu in ce masura ar merita.
Cu placere :)
L.C.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Nu as vrea sa gresesc, dar cred ca poate fi incheiat contract de comodat pentru folosirea unei parti din locuinta, cu deducerea prportionala a cheltuielilor cu utilitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca pfa traducãtor-interpret autorizat de m.j. mai trebuie sã mã înregistrez ºi la o.n.r.c.? dvdiaconescu dvdiaconescu Sunt Traducator-interpret autorizat, Persoana Fizica Autorizata si m-am inregistrat in iulie 2010 direct la Administratia Financiara de care apartin, in baza ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli la pfa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca in baza unui contract de comodat pot deduce 1/3 din cheltuielile imobilului unde PFA-ul isi are sediul. Din pacate nu stiu: - baza ... (vezi toată discuția)
Tarif diferit electrica la pfa ??? soarece_80 soarece_80 Buna seara ! Sunt mai nou pe aici si am rugamintea sa ma lamureasca cineva daca se poate . Sunt PFA,stau la casa,am un mic magazin alimentar la domiciliu(in ... (vezi toată discuția)