avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan, folosinta actuala teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan, folosinta actuala teren agricol

Buna ziua,

Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata.

Conform certificatului de urbanism:

Regimul juridic: Terenul se afla in intravilanul localitatii, intr-o zona de locuinte si functiuni complementare.

Regimul Economic:
-Folosinta actuala: FANEATA
-Destinatie: Zona de locuinte si functiuni complementare

Am un extras de carte funciara iar terenul are numar cadastral/topografic.

In cele ce urmeaza doresc sa va intreb ce acte imi trebuiesc pentru a demara o constructie pe terenul respectiv. Mai trebuie scos terenul din circuitul agricol sau se pot inainta direct actele pentru autorizatia de constructie? Exista motive pentru care nu s-ar putea face trecerea din teren agricol catre curti constructii? Cat dureaza operatiunea de scoatere din circuitul agricol?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.

Cu respect,
Bogdan Matei
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:31, 23 Februarie 2011
Cine este proprietarul terenului: o peroana fizica sau statul?
Fiind in intravilan, zona cu destinatia locuinte, precis nu mai e in circuitul agricol.

Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Ariadna Gorea, Avocat
verificati la primaria din localitatea respectiva daca nu cumva exista o hotarare a consiliului prin care terenul nu mai are acum destinatie agricola(scos din circuitul agricol) ca prim pas.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Propietar al terenului este o persoana fizica, persoana care a cumparat la randul ei terenul in 2005, data la care terenul era tot in intravilan.

Terenul este inconjurat de locuinte unele dintre ele construite acum 10-15 ani.

Daca terenul era scos din circuitul agricol nu trebuia sa apara pe certificatul de urbanism la categoria folosinta, termenul de "curti constructii"?

O sa merg maine la primarie sa ma interesez despre o astfel de hotarare.

Ce alte demersuri as putea face pentru a construi acolo?

Va multumesc inca o data!

Cu respect,
Bogdan Matei

PS. Mentionez deasemenea ca terenul are certificat de nomenclatura stradala, fapt care se regaseste in toate actele (cert. urbanism, cadastru, etc.)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
polarbear2, utilizator
O sa va comunic ce trebuie facut pentru a scoate un teren din circuitul agricol in vederea construirii.

Va trebui mai intai sa depuneti la primaria de care apartine terenul o cerere pentru obtinerea unui certificat de urbanism in vederea construirii. La acel certificat de urbanism va trebui sa atasati avizul celor de la cadastru care va vor schimba si folosinta terenului.

Aveti grija insa ca pentru schimbarea folosintei terenului va trebui sa platiti aproximativ 1000 euro, in funtie de situatie. (studiul topografic, etc.)
Terenul este scos deja din circuitul agricol, fiind intravilan!!!!!!!!! Pentru schimbarea destinatiei, din "faneata" in "curti constructii" va trebui sa faceti un PUD. Luati legatura cu un inginer urbanist/arhitect si interesati-va cat costa acest PUD si cat dureaza (de obicei, cam 6 luni) si calculati apoi daca pretul terenului+PUD+avize+alergatura merita...

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)
Care este deschiderea minima legala a unui teren pentru a putea obtine autorizatie de constructie? liliana redai liliana redai Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren in Judetul Giurgiu,a carui deschidere este de doar 8.74m. Sunt 2800mp,8.74/320,din care doar 400mp sunt trecuti in ... (vezi toată discuția)