avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este deschiderea minima legala a unui teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este deschiderea minima legala a unui teren pentru a putea obtine autorizatie de constructie?

Buna ziua!

Doresc sa cumpar un teren in Judetul Giurgiu,a carui deschidere este de doar 8.74m.
Sunt 2800mp,8.74/320,din care doar 400mp sunt trecuti in intravilan.Am sunat la Consiliul Local Giurgiu,la Urbanism si mi s-a zis ca daca primaria prevede in planul de urbanism,nu e nici o problema,Apoi am sunat in localitatea respectiva,iar vicele primar nu era foarte informat,initial mi-a zis ca legea prevede minim12m.Cand i-am zis ca cei de la consiliu mi-au zis ca se poate gasi o solutie dar trebuie obtinut un aviz de la ei,a zis ca sa colaboram cu Consiliul Judetean,ca oricum ei imi dau doar un aviz de urbanism cu care solicit certificatul de urbanism de la Giurgiu...ideea este ca eu nu pot da banii pe teren fara a sti exact ce prevede legea si daca pot jongla eventual pe langa lege sa obtin acest certificat.
Am rugamintea daca cineva cunoaste aceasta lege sa ma informeze si pe mine,eu am incercat sa gasesc pe google,dar probabil nu am gasit motorul de cautare potrivit ca nu reusesc sub nici o forma.Sau poate cunoaste cineva o persoana care lucreaza la urbanism in consiliul local Giurgiu,la care sa ma adresez pentru detalii la obiect?!
Nu inteleg de ce fiind la tara,in mijlocul satului,fiind 400mp intravilan,nu pot construi o amaraciune de casuta cu doua camere...
Cu multumiri anticipate...
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 18:28, 27 Ianuarie 2010
Raspunsul il gasiti in:

Regulament general de urbanism
din 27/06/1996


Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului
şi ale construcţiilor

ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

In concluzie, terenul dv este construibil!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
doina_manuela, utilizator
Cereti proprietarului sa scoata un certificat de urbanism pentru constructie locuinta ( nu pentru vanzare teren sau mai stiu eu ce) acolo se vor regasi toate cerintele care trebuiesc indeplinite pentru a putea construi . Costa pana in 100 ron.
Certificat de urbanism informativ poate fi solicitat de catre orice persoana interesata...mai ales de potentialul cumparator! Problema este ca dureaza....
Eu as sfatui userul sa poarte o discutie cu cei de la directia de urbanism...desi cred ca legea e clara.
doina_manuela a scris:

Certificat de urbanism informativ poate fi solicitat de catre orice persoana interesata...mai ales de potentialul cumparator!

OK.dar de ce sa plateasca cel care cumpara , nu trebuie moral ca vanzatorul sa detina toate documentele care sa certifice calitatea terenului?:confused:....

Problema este ca dureaza

Asa si... cresc preturile sau se bulucesc cumparatorii ? :D

Eu as sfatui userul sa poarte o discutie cu cei de la directia de urbanism...desi cred ca legea e clara.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT


:offtopic:
Userul este constient (sper) ca un teren cu deschidere atat de meschina te obliga sa faci muuulte compromisuri (acorduri notariale ale vecinilor pentru a putea construi , latime mica a constructiei=> cladire stil vagon , lipsa accesului catre terenul din spatele constructiei , lipsa intimitatii in curte ,etc) :(
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
traff, utilizator
Userul vrea sa construiasca o locuinta mica...este adevarat ca vor trebui acorduri notariale&comp, dar probabil si pretul este unul foarte convenabil!
Vanzatorul nu va fi suficient de motivat sa scoata un CU, si din punctul meu de vedere este mai sigur sa il scoata cumparatorul. Iar taxa pentru urbanism este modica, mai mult costa planurile de situatie, dar in total nu depaseste 50 ron!
Asta e parerea mea:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)