avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PUZ - scoatere teren din circuitul agricol
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PUZ - scoatere teren din circuitul agricol

Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan curti-constructi. mentionez ca pe acel teren am autorizatie de constructie,si fundatia e in stadiul de finalizare!
La primarie sunt in derulare niste proiecte de extindere canalizare in comuna si ma tem ca nu cumva, din cauza faptului ca terenul este agricol, sa evite zona in care imi fac eu casa si sa nu-mi traga utilitatile!

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:57, 11 Aprilie 2024
PUZ-ul face doar trecerea de la extravilan la intravilan arabil. Pentru schimbarea destinatiei, din intravilan arabil in intravilan curti constructii, tot dvs. trebuia sa faceti scoaterea din circuitul agricol la OCPI. Aveti ordinul de scoatere definitiva din circuitul agricol? Daca il aveti, depuneti-l la primarie si nu vor putea sa va "ocoleasca"
Din cate cunosc eu,PUZ-ul este necesar pt.schimbarea categoriei de folosinta a terenului asa cum s-a mai scris si in alte topicuri.

@Kyandra a scris aici in 8 Martie 2010:

''Sunteti in eroare! Nu este vorba de scoatere din circuitul agricol (este deja scos, fiind intravilan) ci de schimbarea categoriei de folosinta a terenului din intravilan agricol in intravilan curti-constructii! Iar asta se face prin PUZ sau PUD, intocmit in baza unui certificat de urbanism eliberat de primarie. Mergeti intai la biroul urbanism si solicitati acel certificat de urbanism in vederea construirii unei locuinte si respectati intocmai prevederile mentionate acolo ( o sa va spuna exact ce va trebuie - PUZ/PUD, ce avize, autorizatii, etc). PUZ/PUD se intocmeste de un arhitect autorizat,iar la final este avizat de Consiliul judetean si aprobat de Consiliul local prin hotarare.''


Nu cred ca sunt in eroare, pentru ca sunt posesoarea unei Decizii de scoatere definitiva din circuitul agricol a unui teren care a fost intravilan agricol si acum este intravilan curti constructii. Nu am facut PUZ pentru asta, ci am obtinut avizul favorabil din partea OCPI si ANIF, iar decizia definitiva a fost emisa de directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana.
In situatia in care exista un PUZ facut de un vecin si aprobat de catre autoritatile locale cu 10 ani in urma, iar acel PUZ acopera toata zona, se poate cere introducerea in intravilan in scopul contruirii unui obiectiv similar cu cel la care facea referire PUZ-ul vecinului? Este vorba de 35.000 mp arabil extravilan, la limita cu comuna.
Planurile nu sunt valabile indefinit. Termenul de expirare se stabilește de Consiliul local. Informați-vă la primărie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)