Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata.
Conform certificatului de urbanism:
Regimul juridic: Terenul se afla in intravilanul localitatii, intr-o zona de locuinte si functiuni complementare.
Regimul Economic:
-Folosinta actuala: FANEATA
-Destinatie: Zona de locuinte si functiuni complementare
Am un extras de carte funciara iar terenul are numar cadastral/topografic.
In cele ce urmeaza doresc sa va intreb ce acte imi trebuiesc pentru a demara o constructie pe terenul respectiv. Mai trebuie scos terenul din circuitul agricol sau se pot inainta direct actele pentru autorizatia de constructie? Exista motive pentru care nu s-ar putea face trecerea din teren agricol catre curti constructii? Cat dureaza operatiunea de scoatere din circuitul agricol?
- pentru a fi "oarecum" sigur pe situatia de cadastru si publicitate imobiliara trebuie sa aveti un cexras CF actual si un PAD (plan de amplasament si delimitare) cu stampila OCPI pe acest PAD e inscris nr cadastral! si distante metrice.
- schimbarea categoriei de folosinta din fanat intravilan in "curti constructii" intravilan se face in CF cu o adeverinta de la primarie si 60 ron. (daca in zona ANIF si OCPI sunt "mana in mana" iar registratorul de CF este "slab" va vor cere soatere din circuitul agricol)
- terenul poate fi intravilan curti constructii dar nu si CONSTRUIBIL !!! conditii:
a) front la strada de minimum 8 m pentru cladiri insiruite si de minimum 12 m pentru cladiri izolate sau cuplate;
b) suprafata minima a parcelei de 150 m2 pentru cladiri insiruite si, respectiv, de minimum 200 m2 pentru cladiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adancime mai mare sau cel putin egala cu latimea parcelei.
-un Certificat Urbanism ar trebui sa specifice toate conditile pentru construire.