avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprinderea familiala si noua lege a pensiilor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprinderea familiala si noua lege a pensiilor

Buna seara. As avea si eu o nelamurire cu privire la obligativitatea asigurarilor sociale de stat. In cazul unei intreprinderi familiale daca administratorul are ca venit anual 745 lei este obligat sa plateasca pentru pensie?
In art.6 al Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice este mentionata obligativitatea asigurarii in sistemul de pensii publice pentru "persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care se află în una dintre situaţiile următoare:a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare ori de management;b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţile conomice;d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;e) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale;". Avand in vedere ca salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este pentru anul 2011 de 2.022 lei, asta inseamna ca daca nu realizez venituri de minim 8.088 lei pe an nu sunt obligat sa platesc contributia pentru pensii? Nu stiu daca am inteles bine sau mi-a scapat vreun aspect. De aceea va rog pe cei care cunoasteti aceasta situatie sa ma lamuriti. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 18:59, 15 Februarie 2011
cei 745 reprezinta venitul net sau brut? 8088 e vorba de venit brut, asta inseamna ca pentru incasari de peste 8088 ron ar trebui sa cotizati la pensii chiar daca la final de an va ramin doar 745 ron ca profit(venit net)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de asigurare cristemonica cristemonica Buna ziua!as dorii sa ma ajutati raspunzandu-mi la urmatoarea intrebare.Ma poate obliga casa de pensi sa platesc cotizatie atata timp cat nu am un contract ... (vezi toată discuția)
Pfa norme - contract obligatoriu pentru asigurari de pensie? gabby84 gabby84 Pt o PFA norme, infiintata in 2004, care nu a incheiat contract de asigurare cu Casa Nationala de pensii, norma pe anul acesta fiind 8040 ron,este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Contributia obligatorie la casa de pensii mona_lisa mona_lisa Buna ziua! O prietena are o intreprindere familiala unde activeaza ea si sotul acesteia. In urma cu cateva zile a primit o instiintare de la casa de pensii ... (vezi toată discuția)