avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca angajatul nu a marit venitul minim de la 600 la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca angajatul nu a marit venitul minim de la 600 la 670 ce se poate intampla

asa cum am spus in tilu cum poat sa actionez pentru ca angajatorul sa respecte legea am uitat sa spun ca sant angajat la un privat care pana acum si batut joc de noi cum a vrut chiar si bonurile de masa la noi sant de 8,31 deci nu le a mai marit de doi ani iar de prime ce sa mai vorbim de aceia as vrea un sfat autorizat pentru a sti ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 16 Februarie 2011
Art. 276. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează astfel următoarele fapte:
a) nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei;
CM
Art.3 alin.1 din HG nr.1193/2010 prevede : Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim, amenda pentru nerespectare 71Ica 71Ica buna ziua, as avea o intrebare, care este amenda in cazul nerespectarii salariului minim pe economie? va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu mai mic decat salariul minim alex&mm alex&mm ce se poate face impotriva unui angajator, care dupa ce ca te plateste cu salariul minim, ca exemplu pentru luna martie 2016, la 200 de ore efectuate, am ... (vezi toată discuția)
Salariu la cim cu timp partial buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine daca un salariat angajat cu cim cu timp partial este legal sa aiba salariul sub salariul minim pe economie va ... (vezi toată discuția)