avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fila cec pierduta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fila cec pierduta

buna ziua
am si eu o problema
am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ameninta cu introducerea cec-ului in banca; exista niste neintelegeri mai vechi intre noi rezultate in urma unei colaborari intre alte firme. respectivul nu are pe firma actuala nici un act (factura,contract...) prin care sa justifice incasarea banilor dar pana una alta profita... cum pot sa fac?
va multumesc
Completati o de declaratie de anulare a filei cec la banca de unde ati luat-o. Au la banca niste tipizate.
Si cat mai repede declarati pierduta fila de cec si anulati-o, pentru ca, o data introdus cec-ul in banca, nu mai e atat de simplu.
Exact, Anca are dreptate, trebuie sa va grabiti, caci daca intra cecul la plata
1) nu se mai poate anula,
2) mai apoi apar probleme de natura penala ( rezolvabile in cazul dvs. dar necesita incarcatura nervoasa timp si bani),
3) raspunderea civila patrimoniala va ramane avand in vedere ca cecul este un titlu de comert abstract si independent, fara a fi nevoie de un raport fundamental cauzal, el producand efecte si obligatii prin simpla lui existenta.
va multumesc pt raspunsuri
as vrea sa mai stiu ceva: din momentul cand fac eu cererea la banca si pana la anularea cec-ului cat dureaza?
daca mergeti la prima ora in banca, fila se anuleaza in aceiasi zi. depinde de la banca la banca.
este o operatiune relativ simpla pentru banca.

Alte discuții în legătură

Fila cec florinx63 florinx63 Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Cec retras din circulatie alexa231980 alexa231980 o firma cu care avem contract de vanzare cumparare ne-a lasat la incheierea contractului o fila cec in alb drept garantie acum firma respectiva a intrat in ... (vezi toată discuția)
Cec garantie la contract de mandat HoreaO HoreaO Am incheiat un contract de reprezentanta cu un producator, urmand sa primesc un stoc de marfa. Pentru garantarea stocului, am depus garantie o fila CEC in alb. ... (vezi toată discuția)