avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt insarcinata in 6 saptamani. Am lucrat din 16 iulie 2010 la o firma pana in 12 ianuarie 2011 si m-am reangajat la o alta firma din 1 februarie 2011. Am aceasta intrerupere de cotizare de19 zile. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca am aceasta intrerupere, si daca nu se pot plati cumva aceste zile de intrerupere.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 17 Februarie 2011
beneficiati de ndemnizatie numai ca luna ianuarie va reprezenta un cistig mai mic, dar oricum nu putei lua mai putin de 600 lei
Buna ziua,
Se zice ca si o zi intrerupere in cartea de munca face ca indemnizatia sa nu se mai plateasca. Deci se ia in considerare faptul ca in luna ianuarie nu am decat 12 zile lucrate?
In lege se spune ca si fractiunile de luna sunt luate in calcul deci vei beneficia.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
ch_mi, utilizator
Multumesc de raspuns
1. Plata contributiilor pentru perioada intrerupta nu va ajuta la a beneficia de CCC.
2. Dar veti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta deoarece OUG 111/2010 permite si fractiunile de luna. Iata ce spune ea:
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.


Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ccc? carmenctin carmenctin Buna ziua, La data de 13 mai 2011 mi-a incetat CIM prin desfiintarea postului. Nu am reusit sa depun in termen de 10 zile actele necesare pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului Letycia Letycia Buna ziua , Am cateva nelamuriri in legatura cu acordarea concediului de maternitate . Am 36 de saptamani de sarcina , in curand va trebuii sa intocmesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu cresterea copilului Mariana94 Mariana94 Bună ziua! De la ultimul loc de munca mi-am dat demisia in 15 ianuarie,si m-am angajat la actualul loc in 22 ianuarie,deci am 5 zile intrerupere ( 7 daca luam ... (vezi toată discuția)