Buna ziua,
As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt insarcinata in 6 saptamani. Am lucrat din 16 iulie 2010 la o firma pana in 12 ianuarie 2011 si m-am reangajat la o alta firma din 1 februarie 2011. Am aceasta intrerupere de cotizare de19 zile. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca am aceasta intrerupere, si daca nu se pot plati cumva aceste zile de intrerupere.
Va multumesc anticipat!
D-le Tudor,
In luna ianuarie sunt 22 zile lucratoare, din care eu am realizat numai 7. Din cat am inteles eu din lege prin aceea fractiune de luna se intelege faptul ca ar fi trebuit sa efectuez cel putin jumatate din zilele lucratoare (respectiv 11 zile), pe cand eu am doar 7.
In acest caz mai pot beneficia de acei banuti pentru cresterea copilului?
Va multumesc.
1. In extrasul din OUG 111/2010, redat de mine mai sus, se specifica:
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
2. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
D-le Tudor asteptam cu nerabdare sa va vad online pe site, pentru ca mai am cateva nelamuriri.
La ce se refera aceasta exceptie?
Ca daca calculez zilele lucratoare din ianuarie acestea sunt 21, din care eu am cotizat doar 7. Lipsesc 4 zile din jumatatea zilelelor lucratoarea pt a se lua in considerare acea fractiune de luna.
Va tot deranjez pt ca de la Itm nu primesc nici un raspuns concret ci doar atat ca trebuie sa am 12 luni lucrate fara intrerupere, chiar daca incep sa le explic situatia mea nimeni nu imi mai da nici un raspuns.va multumesc din nou pt rabdarea de care dati dovada.
1. ITM nu are treaba cu CCC pana la 2 ani, asa ca nu mai intrebati la ITM. Pentru cei de la ITM ar fi mai cinstit sa va spuna ca nu e de competenta lor si sa va spuna unde sa intrebati.
2. Daca in ianuarie ati lucrat numai 7 zile va incadrati in art.4(3) din OUG 111/2010 care spune ca se accepta ca de 3 ori aceasta fractiune lucrata din luna sa fie mai mica decat jumatate din zilele lucratoare ale lunii.
3. Orice nelamuriri si intrebari aveti in legatura cu CCC va puteti adresa Agentiei Judetene de Prestatii Sociale. Aceasta aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.