Asociația de care este vorba are adresa, de la înființare, la adresa administratorului în funcție la data înființării, astfel că toată corespondența sosește la el. Ne-am gândit că ar fi bine să modificăm această adresă cu cea la care se află biroul de încasări și toate documentele asociației, un oficiu amenajat la parterul unei scări de bloc.
Problema este că nu avem dovada proprietății spațiului la care dorim să stabilim sediul, știu că toate persoanele juridice, la înființare sau deschidere de punct de lucru trebuie să facă această dovadă.
Acest spatiu nu se regaseste in cartea tehnica a constructiei? Incercati sa vedeti si actele care au fost depuse pentru constituirea asociatiei de proprietari, acolo, in acordul de asociere care a fost redactat, exista un capitol: descrierea proprietatii si, cred, ca ar trebui sa apara acolo?
Eu m-am ocupat de infiintarea asociatiei blocului in care locuiesc. In toate documentele figureaza adresa cu strada....numar....bloc....sc.....(Punct)
Avem un spatiu amenajat la parter cu o usa in care este taiata o fanta, iar pe dinauntrul usii o cutie postala.
Acolo pune toata lumea fluturasii de apa, de caldura, cererile diferite, furnizorii isi pun facturile...si postasul pune eventuala corespondenta.
Nu a fost nevoie de niciun cadastru si de niciun numar de apartament, iar contractele nu au adresa cu numarul de apartament.
Toata lumea stie unde trebuie sa puna corespondenta asociatiei.
Asociatia nu are un sediu declarat, asta vreau sa spun. Si judecatorul nu ne-a intrebat de sediu. Asociatia are adresa. Atat!
Eu încerc să nu-mi complic existenţa, cu atât mai mult cu cât azi am aflat că trebuie să încep un mic război cu RADET Constanţa (pentru refacerea recirculării apei calde, întreruptă atunci când s-au montat contoarele), asta a fost ideea preşedintelui plecat, să schimbăm adresa asociaţiei, eu am făcut AG şi acum trebuie să-mi iau pietroiul:))
Dar dvs mi-aţi deschis ochii=D>, s-ar putea ca asociaţia să nu aibă un sediu declarat, am să studiez cu mai multă atenţie statutele căci, la prima vedere aşa este şi cazul nostru.
Vă mulţumesc tuturor!