avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martori dintr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martori dintr-un proces penal

salut , in urma cu o luna un prieten de al meu a fost atacat de catre 4 oameni , el a deschis un dosar penal si a dat in urmari pe oameni aceia ! ieri am primit in casuta postala chemare de catre politie pentru un proces penal si ca sa ma prezint ca martor pentru prietenul meu...eu nu am 18 ani si sunt minor si parinti mei nu sunt de acord sa fac acest lucru , si am auzit ca sunt OBLIGAT sa fac acest lucru si daca nu o voi face voi primi o amenda intre 2-20 milioane lei ! va cer ajutorul urgent pt ca acest proces va avea loc maine si imi trebe informati pe ziua de azi multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ardalan , utilizator 18:02, 16 Februarie 2011
tootusi nu exista absolut nici o posiblitate sa nu fac acest lucru? absolut nici una?
Din punct de vedere legal,nu.Daca veti refuza sa va prezentati la politie,veti fi amendat-amenda pe care o vor suporta parintii dvs.-,veti fi adus fortat sa dati declaratie,iar daca politistii vor constata ca nu ati spus adevarul,sau ati omis sa spuneti tot adevarul,veti fi acuzat de marturie mincinoasa,si se va intocmi dosar penal in cauza.Mergeti la politie si spuneti adevarul.
multumesc inca o data:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor minor popescualexandrina popescualexandrina .in ce conditii poate da un tanar de 17 ani declaratie ca martor intr-o dosar penal aflat in faza de urmarire penala. trebuie sa i se aduca la cunostiinta ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor alexeevici alexeevici Buna ziua! As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor. Detalii: Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Vitoria lipan printre noi maiam maiam http://politiadinromania.ro/index.php?topic=103.0 (vezi toată discuția)