avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca

Sunt pensionata din februarie 2001. Am lucrat in conditii de munca conform Gr. I un timp de 4 ani si 3 luni si conform Gr.II, tot 4 ani si 3 luni. Am primit majorarea punctajului de pensionare, pentru gr I si a II-a , conform OUG 100/2008, incepand cu 01.06.2009 ( respectiv 1.25/25 = 0.05000 puncte). Acum in februarie asteptam sa mi se completeze marirea punctajul de pensie conform legii 263/2010, art.169, dar aceasta nu s-a intamplat. Dupa studierea legii eu consider ca sunt indreptatita sa primesc o majorare a punctajului. Am sau nu dreptate?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:10, 30 Martie 2011
Va multumesc inca odata, pentru raspunsurile profesionale pe care mi le-ati oferit.. Azi am primit decizia de la CP, in care se suplimenteaza valoarea punctajului pensiei mele, conform legii 263/2010. In sfarsit sunt multumita.
Va rog sami spuneti cum se poate gasi modul de calcul al acordarii grupei II de munca in baza art. 169 din L 263/2010. Unde se poate afla modul de calcul, cum se calculeaza acordarea sporului de grupa. Nu se gaseste nicaieri publicat. E o informatie publica de interes national majorarea ,dar nu e de gasit. Oamenii cum isi pot verifica aceste calcule? Au acest drept toti cei care doresc verificarea aplicarii legii. Multumesc, astept raspunsul dv.
Se acorda un spor de 50% la punctajul aferent periaodei lucrate in grupa I-a si 25% pentru grupa II-a.Toate acestea apar in decizia de recalculare potrivit art.169 din legea 263/2010.Cei care si-au deschis dreptul la pensie anterior datei de 01/04/2001 li s-au recalculat pensiile potrivit O.U.G.4/2005.In urma acestei recalculari acestia au primit copia cu puctajele anuale si este mai usor de verificat daca acestea corespund cu cele la care s-a aplicat acum majorarea.
Cu respect, dar nu am inteles nimic. O 100/2008 este bine calculata dar din noua lege nu se intelege modul de calcul Doresc sa cer buletin de calcul de la Casa de Pensii. Este posibil? Si cum sa procedez ca sa-mi pot verifica calculul acordarii sporurilor celor 17 ani lucrati in grupa II ? Decizia pe care am primit-o acum nu mi se pare a fi corect calculata, are un punctaj f. mic. Cum se calculeaza acum diferenta? Aceasta-i intrebarea. CUM?Astept raspunsul dv., multumesc.
La 17 ani lucrati in grupa II, in decizia de azi apare : SUMA PUNCTAJELOR ANUALE REALIZATE = 13,01049, iar langa ,apare : NR. PUNCTE SUPLIMENTARE = 3,25262 care au rezultat CUM ??? S-a impartit la 4 si a rezultat 3,25262. Apoi, acesta e impartit la 29 ani si 11 luni si rezulta 0,10903 puncte, din care se scad cele 0,03561 date de O 100/2008, si rezulta 0,07342 punte ce se adauga acum. Intrebarea este : de unde au scos 13,01049 puncte? De unde ? Cum ? Ce calcul e folosit ? Cum au gasit, cum au aflat suma de 13,01049 puncte ? Aici e problema secreta.Va rog sa ma lamuriti, v-am dat absolut toate datele din decizie. Mii de multumiri, astept raspuns.#-o

Alte discuții în legătură

Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca yamaguci yamaguci Am iesit la pensie in 2007 la limita de varsta si cu un stagiu de contributie de 46 ani din care 30 ani de grupa II -a de munca. Am continuat sa lucrez si sa ... (vezi toată discuția)
Cand s-a acordat majorarea punctajelor de grupa 1??? popovici_ioan popovici_ioan Buna ziua am iesit la pensie de boala in anul 1991 si in anul 1996 la pensie de batranete.Am in total ani de munca 39 dintre care 24 ani 11 luni 29 zile de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cf.l.221/2018 trandanus trandanus Buna seara. sunt pensionat la limita de varsta in 01.10.1999 , calculata la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani.am lucrat 34 ani 10luni si 15 zile din ... (vezi toată discuția)