avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz in drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz in drept

ce se intampla cu cererile ce au ca obiect abuzul in drept? au castig de sanse in instanta? care sunt conditiile ce trebuie indeplinite? astept raspuns de la oameni destepti!
Cel mai recent răspuns: das_Reich , utilizator 00:00, 20 August 2004
Abuzul de drept presupune exercitarea acestuia cu nesocotirea scopului sau economic si/sau cu intentia de a vatama pe altcineva in dreptul sau;el este incident si in materia dreptului procesual.[addsig]
multumesc, dar totusi poate fi considerata abuz in drept urmatoarea situatie: exercitarea dreptului la actiune a unei persoane fizice in mod abuziv, in sensul ca depune cereri impotriva unei persoane juridice fara un interes, fara vreun scop determinta, pur si simplu in scop de sicana ? care sunt conditiile pentru a fi admisa o actiune ce are ca obiect abuzul in drept? solicit eventuale spete si solutiile pronuntate.
una din conditiile care stau la baza exercitarii dreptului la actiune este si "un interes". o cerere care este lipsita de un interes va fi respinsa de catre instanta de judecata ca nefondata.
ar fi bine sa stie asta si domnii judecatori...exceptia lipsei de interes nu prea o cunosc...totusi...au sau nu sorti de izbanda astfel de cereri...cum poate fi stagnata invazia de cereri de chemare in judecata depuse de catre o persoana.....
In mod real nu ai sanse sa cistigi ceva...
dezbateri teoretice se pot face..dar in practica n-am vaz vreo hot in acest sens...

Alte discuții în legătură

Intrebare despre actul administrativ Cool_username Cool_username Daca printr-un act administrativ se incalca o norma penala, dispozitia respectiva se ataca tot la sectia de contencios administrativ a instantei (avand in ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face ? DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Locuiesc in Com 1 Decembrei , Jud Ilfov intr-un cartier \"rezidential\". Initial iesirea din cartier era asigurata printr-un sens giratoriu ... (vezi toată discuția)
Are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (care nu este vecin) în cazul contestării unui pud sau a unei autorizații de construire obținute vădit nelegal? Andr@ Andr@ Am o dilemă: are calitate procesuală activă o persoană oarecare din cartier (deci care nu este vecin) în cazul contestării unui PUD sau a unei ... (vezi toată discuția)