in data de 22.04.2008 am fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere pe durata unui termen de incercare de 3 ani si 6 luni.
perioada supravegherii:22.04.2008-22.10.2011.
De precizat,eram minor la comiterea faptei.De asemenea,m-am conformat in totalitate masurilor si obligatiilor impuse de instanta de judecata,nu am lipsit la nici un termen de intalnire al consilierului de probatiune.Nu am comis nici o infractiune in acest termen si cu siguranta nu voi comite nici in cele 8 luni ramase.
Intrebarea mea este una simpla si in acelasi timp complicata:la data in care se termina perioada de supraveghere ma pot considera reabilitat de drept sau mai exista un alt termen care trebuie sa treaca?sincer pe unde am cautat am gasit diverse informatii contradictorii,daca ar putea cineva sa ma lamureasca odata pentru totdeauna.Va multumesc.
reabilitarea nu intervine imediat dupa expirarea perioadei de incercare, chiar daca, ati facut dovada ca ati adoptat un comportament care nu prezinta risc de a fi considerat cu potential de recidiva.
Deci raspunsul este dat chiar de textul de lege prev de art.86 indice 6 c.pen si anume: Daca cel condamnat nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei în baza art. 86 indice 4 el este reabilitat de drept.
Cu alte cuvinte daca in perioada termenului dvs de incercare de 3 ani si 6 luni nu veti savarsi nici o infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii executarii sub supraveghere, veti fi reabilitat de drept.;)
in primul rand multumesc pentru raspunsuri,cat despre faptul ca nu e trecuta in cazierul judiciar,asa este am verificat, pe mine ma interesa reabilitarea doar pentru ca doresc sa particip la examenul de la Academia de politie.
Nu puteti fi reabilitat intrucat condamnarea nu va apare in cazier.
Condamnarea va ramane insa in fisa operativa si cine va avea acces la ea o va vedea.