avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare v.s precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare v.s precontract

Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un apartament prin Prima Casa si am auzit acesti termeni la notar.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: simona.elisa , utilizator 13:17, 17 Februarie 2011
Promisiunea de vanzare nu implica neaparat o suma de bani ca avans, antecontractul , da
Deci daca dau un avans trebuie sa fie antecontract, obligatoriu?
Scuze, dar astazi ma intalnesc la notar pentru a da avansul si nu vreau sa am probleme la Prima Casa, eu stiu, sa ma trezesc ca nu mai vrea sa vanda , sau ca nu e bun .......
Va multumesc
in timp ce la antecontractul, mai exact promisiunea bilaterala, de vanzare-cumparare ambele parti se obliga sa incheie contractul de vanzare-cumparare intr-un anumit termen si la un anumit pret, la promisiunea unilaterala de vanzare doar una din parti promite(se obliga) sa vanda/sa cumpere intr-un anumit termen si la un anume pret, in timp ce cealalta parte isi rezerva dreptul de a opta intre a vinde/a cumpara sau nu. din cate imi dau seama, din cele ce ati postat, este vorba de incheierea unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare(antecontract), insa trebuie sa fiti precauta si sa va adresati in prealabil notarului public in cauza, cerandu-i spre studiu actul ce urmeaza a fi semnat . ideal ar fi sa va asiste un avocat de incredere la semnarea actului.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Tiberiu Savoaia, Avocat
deci sa inteleg sa fie bilaterala?
Titlul poate sa fie antecontract de vanzare /cumparare, sau promisiune bilaterala?
si in ambele cazuri pot sa dau avans?

Alte discuții în legătură

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Intentia de vanzare liliana liliana Am si eu o nelamurire...intentia de vanzare poate fi asimilata cu antecontractul de vanzare cumparare???? (vezi toată discuția)