avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare v.s precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare v.s precontract

Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un apartament prin Prima Casa si am auzit acesti termeni la notar.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: simona.elisa , utilizator 13:17, 17 Februarie 2011
Promisiunea de vanzare nu implica neaparat o suma de bani ca avans, antecontractul , da
Deci daca dau un avans trebuie sa fie antecontract, obligatoriu?
Scuze, dar astazi ma intalnesc la notar pentru a da avansul si nu vreau sa am probleme la Prima Casa, eu stiu, sa ma trezesc ca nu mai vrea sa vanda , sau ca nu e bun .......
Va multumesc
in timp ce la antecontractul, mai exact promisiunea bilaterala, de vanzare-cumparare ambele parti se obliga sa incheie contractul de vanzare-cumparare intr-un anumit termen si la un anumit pret, la promisiunea unilaterala de vanzare doar una din parti promite(se obliga) sa vanda/sa cumpere intr-un anumit termen si la un anume pret, in timp ce cealalta parte isi rezerva dreptul de a opta intre a vinde/a cumpara sau nu. din cate imi dau seama, din cele ce ati postat, este vorba de incheierea unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare(antecontract), insa trebuie sa fiti precauta si sa va adresati in prealabil notarului public in cauza, cerandu-i spre studiu actul ce urmeaza a fi semnat . ideal ar fi sa va asiste un avocat de incredere la semnarea actului.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Tiberiu Savoaia, Avocat
deci sa inteleg sa fie bilaterala?
Titlul poate sa fie antecontract de vanzare /cumparare, sau promisiune bilaterala?
si in ambele cazuri pot sa dau avans?

Alte discuții în legătură

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Mi se oferă un avans pentru vânzarea unei case, urmând să facem contractul la plata totală (anul viitor). poate tatăl meu să stea în acea casă până atunci? AndaNav AndaNav Bună ziua! Aș dori să vând casa de la țară. Am găsit cumpărător, care dorește s-o achiziționeze, dar neavând toți banii, dorește să dea un ... (vezi toată discuția)