avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare definitivä din tarä färä semnätura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui

Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. Pentru a putea pleca defintiv si a obtine viza de plecare defintivä in altä tarä ( nu Europa),am nevoie de acordul tatälui (desi am doar eu incredintarea minorului).Ambasada mi-a atras insä atentia cä aceastä semnäturä poate fi inlocuitä de o sentintä judecätoreascä din Romania(liberä circulatie).Ca intotdeauna cer pärerea nu numai a avocatilor mei,ci si a altor persoane si mä documentez asupra acestei probleme. Despre ce poate fi vorba exact si cum decurge?Mi s-a mai räspuns odatä pe forum cu foarte mult timp in urmä,dar nu mai retin.Vä multumesc anticipat pentru päreri.
multumesc pentru raspus,dar nu la aceasta s-a referit reprezentantul ambasadei,el avind pasportul copilului. Pasaportul pentru minor sub 14 ani se primeste fara probleme in urma obtinerii sentintei defintive si irevocabile. In acest caz nu mai este nevoie de semnatura tatalui.
Si iesirea din tara (Europa) nu este o problema.Se poate doar aratind sentinta defintiva si irevocabila,nu mai este nevoie de nimic altceva.Deci circulam fara probleme incoace si incolo.

Tatal copilului nu este roman,este german suta la suta,nu a locuit niciodata in Romania. Din nefericire a ajuns intr-un cerc dubios,hotarind sa devina musulman (acesta fiind si motivul divortului,creierul lui fiind spalat complet,era de nerecunoscut,nici de rude,nici de prieteni,desi nu avea deloc inclinatii religioase.Pentru mine neacceptabil,eu m-am casatorit cu un german,nu cu un musulman.Daca vroiam un musulman,mi-as fi luat unul.Dar nu aveam de unde stii, ca la citiva ani dupa casatorie, vine asemenea necaz peste mine.Un divort se intimpla des in ziua de azi,dar sa ai si o banda de frati mususlmani fanatici in circa dupa aceea...nici nu mi-ar fi trecut prin minte asa ceva ,cind m-am casatorit.Dar ce ti-e scris,in frunte ti-e pus. Ca norocul, sunt tare ca piatra,am nervi de otel si o vointa de fier "bucurosi le-om duce toate,de e pace,de-i razboi") si momentan sta mai mult intr-o tara musulmana decit Germania.Copilul meu a fost in pericol de a fi furat si dus in aceasta tara de catre tatal fanatic (copilul primul nascut) si chiar si instantele germane intre timp i-au luat de asemenea orice drept la copil. Desi recasatorit de sapte ani si avind intre timp trei copii din a doua casatorie,a continuat sa ne faca viata iad,mai ales dupa ce m-am recasatorit.

Motivul la ambasada este reintregirea familiei si plecarea la actualul sot ,cu care suntem foarte fericiti,fericire greu de suportat pentru banda musulmana.Copilul nu vrea nici un contact cu tatal lui (mi-a facut o serie de probleme masive atit in Romania,cit si in Germania,avind nesimtirea impreuna cu banda musulmana sa aiba pretentii asupra copilului meu chiar dupa divort,cerindu-mi chiar sa renunt la el.A urmat un razboi cumplit,care a atins apogeul acum doi ani cind mi-a facut dosar penal rapire minor,mandat arestare,urmarire interpol si asa mai departe,copilul nici nu mai vrea sa mai auda de el),ci l-a acceptat pe noul sot ca tata,care il iubeste foarte mult. In loc de semnatura tatalui la ambasada avem nevoie de o sentinta romaneasca ,care sa tina loc de semnatura tatalui. Stiu ca sunt legi in acest context, stiu ca solutia este in aceasta carte juridica alb cu verde,unde se prezentau si legile corespunzatoare acestei situatii. Si nu ma las pina nu voi descoperi aceasta carte.Nu retin autorul#-o,dar daca cumva o aveti prin biblioteca,va rog sa imi scrieti.

Oricum multumesc pentru orice parere.
NU inteleg de ce va tot cramponati de o carte alb cu verde, cand vi s-au dat solutii la problema dumneavoastra.
Dumneavoastra doriti sa plecati din tara impreuna cu copilul care vi s-a incredintat prin hotarare judecatoreasca.
Ati scris ca nu aveti nici o problema in a circula liber cu copilul unde doriti., insa aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de acordul tatalui, cam ce va sugeram noi mai sus, hotarare care se poate cere fie de urgenta, pe cale de ordonanta presedintiala, fie pe dreptul comun. Dupa parerea mea, este mai bine sa o solicitati pe cale de ordonanta presedintiala, de urgenta, fara citarea partilor si fara trecerea unui termen...
Doamnei ii trebuie acordul tatalui pentru plecarea definitiva cu copilul, nu pentru a calatori cu el in strainatate.
De fapt, aceasta problema a mai postat-o aici www.avocatnet.ro/content/for...

In ziua de azi nimic nu e definitiv... Dupa parerea mea nu e atat de important daca pleca pe o perioada determinata sau pentru o perioada nedefinita.
Am avut cauze in care s-a admis actiune care sa tina loc de acordul tatalui pe motiv ca mama lucreaza in strainatate. Nu intereseaza judecatorul daca persoana pleaca pe o perioada fixa sau nu.
Eu consider ca este important ...chiar titlul topicului este legat de plecarea definitiva ..... si apoi avem legi care trebuie sa le respectam ... un judecator ar trebui sa cunoasca legea interna si reglementarile internationale in domeniu.

Pe link-ul de mai sus, doamnei i s-a dat o solutie, acum i se spune ca poate pleca fara sa pateasca nimic .. legea este clara in ceea ce priveste stabilirea domiciliului minorului in strainatate.

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul minorului la domiciliul mamei in strainatate stefimit stefimit Buna ziua! Mama are domiciliul in strainatate . In urma unei Hotarari judecatoresti ,ramasa definitiva, i se stabileste domiciliul minorului la mama in ... (vezi toată discuția)