avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii gravida - neplata contributiilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

gravida - neplata contributiilor

buna ziua,

va retin atentia in speranta unui ajutor pentru problema mea.

logodnica mea este insarcinata in 27 saptamani. este angajata cu CIM in functia de administrator din 2009. incepand cu salariul aferent lunii decembrie angajatorul nu a mai achitat nici drepturile salariale, nici contributiile la stat. incepand cu 25 ianuarie logodnica mea este in Concediu Medical (cod 745). intre timp, toti angajatii si-au dat demisia (din cauza neplatii salariilor), ramanand in firma doar contabila si logodnica mea (in CM). patronul (cetatean strain) nu este in tara, refuza sa plateasca contributiile si facturi restante catre furnizori.
Problema noastra este ca in momentul de fata logodnica mea nu incaseaza nici salariu, nu este nici asigurat (nu s-au platit contributiile), nu va beneficia nici de Concediu de Ingrijire Copil (12 - 24 luni) si nici de concediu de maternitate (126 zile). Va fi asigurata in momentul in care vom fi casatoriti daca eu sunt angajat?

Cum putem proceda pentru a beneficia totusi de drepturile de mai sus? Pot plati eu pentru ea contributiile la stat astfel incat sa nu pierdem drepturile de mai sus?

Cui sa ne adresam?

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Cristian

Alte discuții în legătură

Gravida - neplata contributiilor de catre angajator cabdulmalik cabdulmalik buna ziua, va retin atentia in speranta unui ajutor pentru problema mea. logodnica mea este insarcinata in 27 saptamani. este angajata cu CIM in ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)
Mama studenta - indemnizatie pentru cresterea copilului CristianaMihaela CristianaMihaela Buna ziua! Ma numesc Cristiana Busu si sunt insarcinata in 25 de saptamani( adica 6 luni). In prezent, urmez cursurile de master ale Universitatii din Craiova- ... (vezi toată discuția)