avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa?

Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea obligatorie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 13:53, 20 Februarie 2011
Nu intră sub incidenţa Legii 260/2008:

anexele, dependinţele care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuinţa asigurată,
bunurile din interiorul locuinţei.
Locuinţele cu “bulină roşie” nu se vor asigura.

Persoanele fizice și juridice care au încheiat o asigurare facultativă a locuințelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie, nu intră sub incidenţa acestei legi

Deocamdata este suficienta asigurarea facultativa. Pana la 15 iulie 2011 se mai pot intampla multe modificari legislative
Daca asigurarea facultativa cuprinde si cele trei riscuri obligatorii, adica : alunecarile de teren, cutremurul si inundatia catastrofala, nu mai este necesara asigurarea obligatorie ( PAD ).
In Monitorul Oficial nr.115 din 15 februarie 2011a fost publicata, in varianta modificata, Legea nr.260 (r. 1) / 04.11.2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, adica PAD-ul:
- "Art.3, al.(8): Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie."
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta pop lucia pop lucia Va rog sa ma informati daca mai e nevoie sa inchei asigurarea obligatorie a locuintei avand in vedere ca la cumpararea apartamentului prin credit ipotecar am ... (vezi toată discuția)