avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de conducere

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta suspendare a executarii pedepsei!
09/02/2011 Condamnare
Solutie: Condamnă pe inculpatul D. G. pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei” prev. şi ped. de art.87 alin.5 din O.U.G.195/2002 republicată la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. Pe durata şi în condiţiile prev. de art. 71 Cod penal interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II –a şi lit. b Cod penal. În temeiul art. 81, art. 82, art. 71 alin. 5 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei principale şi a celor accesorii stabilite inculpatului pe o durată de 4 (patru) ani, acesta constituind termen de încercare pentru inculpat. Atrage atenţia inculpatului asupra disp art. 83 Cod penal. În temeiul art. 191 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 09 februarie 2011.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:52, 30 Iunie 2014
Adica nu o sa ispasiti pedeapsa intr-un penitenciar...daca pe parcursul termenului de incercare nu savarsiti alte fapte de natura penala, veti fi reabilitat!
Iar daca comiteti o infractiune in termenul de incercare se va revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei...urmand, foarte probabil, sa ajungeti in penitenciar...
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepesei.
Aveti astfel un termen de incercare compus din cuantumul pedepsei aplicate -2 ani plus un interval de 2 ani prev de art.82 c.pen, deci total 4 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
In privinta art.83 c.pen.instanta va atrage atentia asupra prevederilor acestui articol si anume:
Art. 83. - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni
Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.
Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc însa, daca infractiunea savârsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.
Daca infractiunea ulterioara este savârsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.
La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savârsita dupa ramânerea definitiva a hotarârii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.

De asemenea , pe perioada termenului de incercare v-a fost interzisa exercitarea urmatoarele drepturi civile:
-dr. de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice,
-dr. de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
Pe durata suspendãrii conditionate a executãrii pedepsei închisorii se suspendã si executarea pedepselor accesorii.
Aveti de achitat de asemenea 600 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

In privinta permisului de conducere, acesta va fi anulat iar dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua, ce inseamna pedepse accesorii.
(Pe durata suspendãrii conditionate a executãrii pedepsei închisorii se suspendã si executarea pedepselor accesorii.)
Va multumesc!

Pedeapsa accesorie consta in interzicerea drepturilor aratate la art 64 lit.a teza a II-a si lit.b) care le-am aratat detaliat mai sus.

Alte discuții în legătură

Ocupare functie publica pe perioada suspendarii pedepsei cu inchisoarea? mataselg mataselg Avem următoarea Sentinta ( citez ce ne intereseaza). În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul X la pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca mirceabradu mirceabradu Buna ziua, numele meu Mircea Bradu, am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 mg in aerul expirat si 1.1% alcool in sange.Mentionez ca nu am avut probleme ... (vezi toată discuția)