avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subiect: Speta \"frauda bancara+divulgare informatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subiect: Speta "frauda bancara+divulgare informatii confidentaile despre un client al bancii"


Directorul unei banci a transferat prin internet banking suma de 2950 ron de pe contul persoanei juridice X pe comtul persoanei juridice Y.
Ulterior Persoana juridica Y avand o datorie fata de directorul bancii (dir bancii in calitate de persoana fizica, din surse proprii )a creditat societatea Y cu o anumita suma)iar administratorul si asociatul unic al societatii Y a transferat aceasta suma pe contul personal al directorului bancii care a ridicat aceasta suma in numerar.
Directorul bancii nu este nici angajat, nici administrator, nici asociat in cadrul societatii Y.
Ulterior Banca a formulat plangere penala impotriva directotului bancii fiind acuzat de transfer neautorizat de fonduri de pe contul societatii X, client al bancii pe contul clientului Y..
Dupa depunerea plangerii penale directorul de banca a dat in judecata banca adica angajatorul.
In cadrul cercetarii disciplinare cat si in cadrul procesului civil intentat de catre director impotriva bancii banca a pus atat la dispozitia organelor de cercetare penala, cat si la dispozitia instantei civile, cat si la dispozitia unui birou de avocati extrasul bancar al firmei Y, copii dupa anumite ordine de plata al acestei societati, intr un cuvant au divulgat date confidentiale ale unei societati care nu are nici o calitate nici in dosarul penal nici in dosarul civil.
Acest extras si copie dupa ordin de plata nu a fost solicitata expres nici de catre organele de cercetare penala nici de catre instanta civila firma Y ne avand nici o calitate in aceste procese.
Va rog sa mi spuneti cum poate fi trasa banca la raspundere pentru divulgarea informatiilor confidentiale despre un client al bancii, si despre tranzactiile efectuate pe contul societatii Y?

O alta intrebare la care va rog sa mi raspundeti.
Banca prin reprezentantii legali a afirmat in scris despre o societate ca se afla in insolventa, mentionand in acel act parerea consilierului de clientela citez "Firma este SUCKS" si "FIRMA SE AFLA IN INSOLVENTA" "PARERE DIRECTOR FIRMA ESTE OK SE POATE CREDITA , EL A FACUT REFERATUL" toate cu scopul de a discredita pe directorul bancii care se ocupa de dosarul de credit al firmei respective ulterior fiind acuzat directorul de faptul ca doreste sa crediteze o firma aflata in insolventa cu scopul de a impartii creditul si de a nu mai rambursa.Uterior au concediat directorul si in ciuda faptului ca inainte au acuzat firma ca este in insolventa dupa concediere au acordat clientului creditul respectiv.
Cum poate fii banca trasa la raspundere pentru aceste afirmatii care pot fii dovedite cu inscrisuri care poarta stampila bancii si stampila avocatului bancii.
Va rog sa imi raspundeti separat la fiecare intrebare.
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 09:04, 19 Februarie 2011
In primul caz, cred ca este un dosar penal iar informatiile pot fi furnizate. Chiar in procesul civil, banca poate inainta date si informatii care fac obiectul cauzei, cu aprobarea conducerii, conform normelor interne. Este parerea dvs. ca firma y nu are nici-o calitate dar aspectele nu pot fi separate.
In a doua speta, desi nu sunteti explicit, tragerea la raspundere se poate face in cadrul unui proces, fie el penal, civil, comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta "frauda bancara+divulgare informatii confidentaile despre un client al bancii" Consultant Covasna Consultant Covasna Directorul unei banci a transferat prin internet banking suma de 2950 ron de pe contul persoanei juridice X pe comtul persoanei juridice Y. Ulterior ... (vezi toată discuția)
confidentialitatea conturilor bancare valentin_valentin valentin_valentin Buna dimineata, am o nelamurire si defapt vreau un raspuns. Lucrez la o firma iar directorul de la pct de lucru de unde apartin ne aduce acuzati si face ... (vezi toată discuția)
Furt din cont si inselaciune luoanagaicea luoanagaicea buna ziua, va rog mult sa ma lamuriti cu o problema. in octombrie,fratele meu a suferit un accident si a stat 3 luni in spital,in tot acest timp si prietena ... (vezi toată discuția)