avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chiariasul mi a furat din casa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chiariasul mi a furat din casa

Buna ziua,in urma cu 2 luni am inchiriat o camera din aparatamentul mamei mele(cealalta camera fiind incuiata) pentru 3 luni de zile . Chiariasul a plecat fara sa ma anunte ,fara sa si achite datoriile fata de asociatia de proprietari si chiria aferenta lunii respective plus ca a plecat cu mai multe bunuri din camera si mi a spart si usa de la dormitor unde erau cateva lucruri de valoare,tin sa mentionez ca am facut contract cu el de inchiriere si un inventar al bunurilor aflate in camera cu semnatura mea si a lui.Am fost la politie si am dat o declaratie cu cele intamplate(politia nu a venit la fata locului),eu de cateva zile am facut pe "detectivul" si ma apropii sa dau de el,in cazul in care l gasesc sa anunt politia, sa l duc eu la sectie?Ce o sa i faca? O sa i dea drumul dupa aceea?Ce pedeapsa poate primi,sincer nu vreau sa scape,intr o discutie cu el pe yahoo messenger mi a recunoscut ca a mai facut si altor persoane asa.Arhiva(yahoo messenger) este considerata proba in instanta?Va multumesc si mi cer mii de scuze ca am pus o sumedenie de intrebari dar sincer nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: veronica-t , utilizator 15:09, 19 Februarie 2011
Politia este organ de cercetare penala, daca ati investit-o dvs cu aceasta calitate, prin plangerea pe care ati formulat-o, referitor la furtul acelor bunuri si la patrunderea prin efractie in camera care nu-i apartinea spre folosinta, in baza contractului de inchiriere. Dvs nu va erijati in detectiv particular, sa urmariti pe fostul chirias si sa-l predati la sectia de politie, ca pe un "trofeu". Cat privesc discutiile dvs cu acel chirias, pe messenger, este mai greu de crezut ca, arhiva de mess va fi considerata de instanta ca proba indubitabila. Asadar, faceti plangerea la politie, anexati documente justificative de tip contract de inchiriere, cu anexa bunurilor predate pe perioada folosirii camerei inchiriate, etc.........:O
Ok nu mai fac pe detectivul, imi propuneti sa las politia sa si faca datoria,nu am nimic impotriva,dar daca el o sa plece din tara,din localitate si politia nu l mai gaseste,nu am facut nimic ilegal cautandu l,pur si simplu am cautat prin camera informatii care pot sa ma duca la prinderea lui.
in primul rand sa nu faceti greseala sa il duceti fortat la sectia de politie deoarece aceasta constituie "privare de libertate"... va trebui sa anutati politia, iar acestia sa ii solicite prezentarea la sectia de politie (fara mandat nu cred ca pot nici politistii sa il duca la sectie, ci doar sa il solicite sa mearga de buna-voie)

persoana respectiva poate fi acuzata de furt si distrugere, dar cred ca ar putea fi acuzata si de inselaciune (nu stiu sigur daca poate fi acuzat de inselaciune, este doar o presupunere)
"Art. 227 Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda."

nu stiu sigur daca o convorbire pe un program de socializare poate fi considerata proba in instanta, caci se putea loga oricine pe contul lui si sa afirme ceva
trebuie sa mergeti la politie sa insistati deoarece pe langa furt vorbim si de distrugere si banuiesc ca politistul trebuia sa vina sa constate.
e foarte important sa aveti si martori care sa sustina cele afirmate de dvs.
trebuia sa faceti plangere nu sa dati o declaratie.
aveti un nr de inregistrare de cand ati mers la politie sa-i sesizati de furt ?
Am un numar de inregistrare(desi politistul mi a spus ca nu am nevoie dar pana la urma mi a dat spunandu mi ca isi face de lucru degeaba deoarece plangerea nu o sa mai fie acolo in dimineatza urmatoare si o sa aiba alt numar de inregistraredosar,nu stiu exact) si am facut un inventar al lucrurilor care lipsesc impreuna cu un martor.

Alte discuții în legătură

Proces verbal proba in instanta? spike00spiegel spike00spiegel De exemplu in cazul unui furt proces verbal de constatare sau cum so numi reprezina proba in instanta? Poate fi cineva condamnat pe baza unui asemea proces ... (vezi toată discuția)
Furt fara constatare politie ContSters378642 ContSters378642 am facut o mare tampenie saptamana trecuta intr-un supermarket din germania, in cabina de proba mi-a venit stralucita idee sa pun in geanta cateva din ... (vezi toată discuția)