avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe vinzare teren agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe vinzare teren agricol

In urma vinzarii unei suprafete agricole am platit un impozit de 54 milioane. Pot recupera din acesti bani sau sint dusi la bugetul guvernatilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:04, 15 Mai 2008
impozitul pe tranzactii imobiliare este platit ca urmare a faptului ca Dvs. beneficiati de un venit ca urmare a instrainarii unui imobil. deci, pe scurt, e bun dus "la bugetul guvernantilor".

sorry...:(
Ar fi util sa spuneti si ce suprafata de teren ati vandut sau ce pret ati obtinut pe vanzare. Nu de alta dar si pe mine ma bate gandul sa vand si tare as vrea sa stu si eu cu cat voi contribui la bugetul statului. multumesc ! Puteti sa-mi raspundeti si prin mesaj privat evident .
Nu este corect! Este Hotie! Eu am investit sa cumpar acel teren, am avut cheltuieli si Guvernantii au luat taxe pe VENIT - pretul de vinzare si nu pe PROFIT. Hotie!
Sunteti prea vehement, cred eu. Impozitul pe venit e mai corect decat cel pe "profit", intrucat daca vinzi azi un teren cumparat in 2000, diferenta celor doua sume nu da un castig real. Apoi, impozitul pe venit e calculat sa ajunga tot acolo unde ajungea impozitul pe diferenta de pret inainte, calculat la un imobil vandut in primul an. Totusi nu inteleg de unde ati tras concluzia ca ati fost furat prin aplicarea acestui impozit si nu a celui pe castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare partiala teren imobil aflat in indiviziune Tavi24 Tavi24 Buna ziua, As avea mare nevoie de un sfat pentru elucidarea unei probleme care risca sa-mi complice finalizarea partajului casei parintesti (situata in ... (vezi toată discuția)
La ce pret vand o masina din firma taxi??? sorinaae2000 sorinaae2000 buna ziua,ma confrunt cu o problema foarte delicata si nu stiu cu sa o rezolv. In anul 2006 am cumparat un logan pe care l-am inchiriat la firma de taxi a ... (vezi toată discuția)
impozit forfetar trim 2 pt srl suspendat in mai 2010 anamaria80 anamaria80 Buna ziua. Un srl care nu desfasuara activitate a declarat impozit forfetar pentru primul trim 550 lei.In luna mai 2010 isi suspenda activitatea.Ce impozit ... (vezi toată discuția)