avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant

acum cinci ani am girat pe cineva la o banca . nu am proprietati pe numele meu sunt pensionara ce se intimpla daca persoana nu-si achita creditul? se atinge de pensia mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 19 Februarie 2011
se poate atinge de pensia dumneavoastra,
mai mult chiar va poate lua lunar o parte din ea pentru a stinge datoriile debitoarei pentru care ati girat
prin girare ati fost de acord ca in cayul in care prietena nu isi achita datoria catre banca o veti achita dumneavoastra,

Sigur ca da. Girantul are calitate in contract iar daca imprumutatul nu plateste, banca se poate indrepta si fata de girant, inclusiv prin poprire pe pensie.
daca debitorul vrea sa declare ca ia asupra sa datoria pot fi scos din ecuatie? sau mai precis cum ma pot retrage din situatia asta ptr ca eu sunt in divort acuma cu debitoriul? multumesc
Creditorul poate renunta la garantia oferita de dumneavoastra.
Puteti solicita bancii sa fie de acord cu inlocuirea garantiei persoanale, adica aduceti in schimbul garantiei oferite de catre dumneavoastrra o alta garantie.
este doar o posibilitate.
poate imi dati citeva exemple din practica . m-ar ajuta mult n-am fost niciodata in situatiii de genul asta multumesc

Alte discuții în legătură

Girant bun de plata AnisoaraMoldoveanu AnisoaraMoldoveanu Am girat pe sotul unei amice pentru un imprumut de 20000 RON la un CAR. Suntem 5 giranti, dar nu ne cunoestem intre noi. Dupa 6 luni el nu a mai platit, ... (vezi toată discuția)
Anulare contract girant MCC MCC Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ... (vezi toată discuția)
Problema girant Madalina.puc Madalina.puc Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)